Tragedia din Coreea de Sud: Băiatul care a apelat primul numărul de urgenţă nu a avut timp să-şi sune părinţii

Băiatul care a sunat primul, înaintea echipajului, la numărul de urgenţă în timpul naufragiului din 16 aprilie al feribotului Sewol, din largul Coreii de Sud nu a avut timp să îşi sune părinţii, a declarat tatăl său, care a precizat că fiul lui, al cărui corp a fost găsit joi, nu purta vestă de salvare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 10:25
Tragedia din Coreea de Sud: Băiatul care a apelat primul numărul de urgenţă nu a avut timp să-şi sune părinţii

Adolescentul, identificat doar cu numele de familie, Choi, a apelat numărul de urgenţă 119 la ora 08:52 miercuri, 16 aprilie, cu trei minute înainte de trimiterea primului semnal de urgenţă de către echipajul Sewol, feribot ce avea la bord sute de persoane, în mare majoritate liceeni. ”Salvaţi-ne! Nava se scufundă”, implora băiatul.

Apelul lui la numărul de urgenţă 119 a fost urmat de alte 20 de apeluri date de elevi aflaţi pe nava Sewol. Corpul băiatului a fost recuperat din interiorul navei de către scafandri joi dimineaţa şi a fost identificat de părinţi, conform Yonhap. El era unul dintre cei 352 de elevi care se aflau la bordul feribotului pentru o excursie cu şcoala.

”Am fost atât de furios faţă de realitatea că tot ce pot face este să privesc la mare şi să mă rog, dar sunt atât de recunoscător pentru că a fost găsit. Dacă ar fi purtat vesta de salvare, acum nu aş fi fost atât de îndurerat. Nu a avut timp să îşi sune mama şi tatăl. A sunat la 119 şi acum s-a întors. Sunt atât de mândru de el”, a declarat tatăl băiatului decedat, pentru cotidianul Kukmin Ilbo.

Bilanţul oficial al tragediei comunicat sâmbătă este 187 de morţi şi 115 persoane dispărute. Numărul celor salvaţi, 174, a rămas neschimbat încă din prima zi a operaţiunilor de salvare.

Căpitanul şi echipajul feribotului sunt criticaţi pentru lentoarea reacţiilor în timpul naufragiului, reproşându-li-se că au întârziat evacuarea navei. Sewol era imobilizată după un şoc şi nu a început să se scufunde decât 40 de minute mai târziu. În tot acest timp, mesajele comunicate pasagerilor în difuzoare au fost să rămână la locurile lor. Când nava a început să se scufunde, era prea târziu pentru operaţiunea de salvare. Căpitanul şi 11 membri supravieţuitori ai echipajului au fost arestaţi.