Tragedia din Odesa: autorităţile ucrainene au găsit toate trupurile celor 16 victime

Autorităţile ucrainene au anunţat joi că au găsit corpurile tuturor celor 16 victime ale incendiului ce a afectat sediul unei instituţii de învăţământ superior din Odesa şi au arestat-o pe directoarea acesteia sub suspiciunea de "neglijenţă criminală", transmite AFP.

12 dec. 2019, 12:32
Tragedia din Odesa: autorităţile ucrainene au găsit toate trupurile celor 16 victime

Un precedent bilanţ al acestui incendiu, izbucnit pe 4 decembrie într-un imobil din centrul oraşului, menţiona 14 morţi. Numărul celor decedaţi a fost revizuit în creştere joi, la 16.

Mai mulţi studenţi şi un pompier se numără printre cei ce şi-au pierdut viaţa. „Mulţi nu au fost încă identificaţi”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Parchetului regional, Kateryna Novatchly.

Treizeci de persoane au fost rănite în incendiu, dintre care opt rămân internate în spital, a precizat Serviciul de stat pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Un tribunal din Odesa a dispus miercuri plasarea în arest la domiciliu, pentru două luni, a directoarei instituţiei, Lioubov Kotcherga, conform Parchetului.

Salvată de echipele de intervenţie în timpul incendiului, ea este suspectată de „neglijenţă criminală” şi riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit presei locale.

Incendiile mortale sunt frecvente în Ucraina, ţară în care respectarea regulilor de securitate este aleatorie, iar multe infrastructuri sunt învechite, notează AFP, informează Agerpres.

În august, un incendiu la un hotel din Odesa s-a soldat cu nouă morţi. În iunie, a ars un spital psihiatric, tot în Odesa, în incendiu murind şase oameni.


loading...