Tragedia momentului! Un elicopter s-a prăbușit, nu există supraviețuitori. Un ministru se află printre morți

Un ministru din Mexic și-a pierdut viața, joi, într-un accident cumplit. Elicopterul în care se afla s-a prăbușit, iar el și alte persoane aflate la bord au murit.

18 nov. 2022, 12:31
Tragedia momentului! Un elicopter s-a prăbușit, nu există supraviețuitori. Un ministru se află printre morți

Ministrul mort este cel al Securităţii Publice din Mexic, Porfirio Javier Sanchez Mendoza. Pe lângă el, alte patru persoane aflate în aparatul de zbor și-au pierdut viața. Nu au existat victime la sol.

Întregul moment al tragediei a fost surprins de o cameră de supraveghere. În imagini se poate observa cum elicopterul a căzut vertical, într-o zonă cu iarbă în care nu se aflau construcţii.

Guvernatorul statului, Tere Jimenez, a indicat că acest caz a fost un accident, dar investigațiile în acest caz continuă pentru a se stabili exact cauzele prăbușirii elicopterului. Guvernatorul a transmis condoleanțe familiilor și colegilor victimelor.

Citește și Doliu uriaş pentru teatrul şi filmul românesc. Florin Piersic: „Mi-e greu că te-am pierdut”

În accident au murit și pilotul Olegario Andrade Zamorano, căpitanul Victor Manuel Valdéz Sánchez, și alți membri ai echipajului de zbor, Juan Rincón Martínez și Alejandro Serafín Guerrero.

Pe parcursul carierei sale, Sánchez Mendoza a ocupat diverse funcții de securitate, cum ar fi:

  • Șeful Departamentului de Investigații și Director adjunct al Investigațiilor Poliției la Agenția Federală de Investigații (AFI) aparținând Procuraturii Generale (PGR).
  • Director de operațiuni sub acoperire al Poliției Federale.
  • Director general de trafic și contrabandă al Poliției Federale.
  • Coordonator al Investigației Tehnice și Funcționării Poliției Federale.
  • Coordonator al anchetei pe teren în cazuri de răpire în Poliția Federală.
  • Director de situații tactice în Coordonarea Operațiunilor Speciale în Divizia Forțelor Speciale a Poliției Federale.

Este important de menționat că, în februarie 2022, Porfirio Javier a fost arestat de agenți ai Procuraturii Generale (FGR), fiind acuzat de presupusele infracțiuni de tortură, abuz de autoritate și declarații legale false. Ancheta împotriva sa a început în 2016, după sesizarea Comisiei Interamericane pentru Drepturile Omului cu privire la deschiderea spre soluționare a unei petiții formulate de o victimă, care a asigurat că a fost supus torturii de către funcționar și o altă persoană, după ce a fost reținut fără motiv de presupuși agenți ai Poliției Federale (PF), când ieșea dintr-o sală de sport din Mexico City.

Citește și Mara Bănică, în doliu. Jurnalista este distrusă de durere: „S-a stins astăzi dimineaţă. Suntem şocaţi. Anesteziaţi”