Tragedie aviatică, elicopter prăbuşit. Aparatul transporta vaccinuri anti-Covid

Un elicopter al forţelor aeriene uruguayene care transporta vaccinuri anti-COVID-19 s-a prăbuşit joi dimineaţă în provincia Rocha din sud-estul Uruguayului.

25 mart. 2021, 16:05
Tragedie aviatică, elicopter prăbuşit. Aparatul transporta vaccinuri anti-Covid

Un elicopter, de tipul Bell 212, a încercat o aterizare de urgenţă, dar a luat foc, astfel că este complet distrus, iar membrii echipajului sunt răniţi, potrivit Ministerului Apărării uruguayan, citat de mercopress.com.

Elicopterul transporta circa 300 de doze de vaccin Pfizer dinspre capitala Montevideo către provincia Rocha, în cadrul programului naţional de vaccinare a persoanelor cu vârste de peste 80 de ani.

Citeşte şi Elicopter prăbuşit în Afganistan. Nouă morţi la un prim bilanţ

Uruguayul a contractat direct 3,8 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech şi Sinovac, din care 1,9 milioane au fost deja livrate, aşteptând şi 450.000 de doze de vaccin AstraZeneca prin mecanismul COVAX. Până joi au fost vaccinate cel puţin cu prima doză 414.926 de persoane, respectiv 11,83% din populaţia acestei ţări.

Citeşte şi Avion militar, prăbuşit în timp ce se pregătea de aterizare în condiţii de ceaţă. Sunt cel puţin patru morţi

La începutul acestei luni, un elicopter militar s-a prăbușit în sud-estul Turciei. Cel puțin nouă persoane care se aflau la bord au murit, iar patru au fost rănite. Ministerul turc al apărării a descris tragedia ca pe un accident, dar nu precizează cauzele exacte ale acestuia. Între timp, canalul TV Habertürk a transmis informaţia că respectivul elicopter s-a prăbuşit în condiții meteorologice nefavorabile, fiind vorba inclusiv despre zăpadă și ceață.


loading...
Partenerii noștri