Tragedie aviatică în Italia! Sunt șapte morți, printre care o minoră. Nu există supraviețuitori

Șapte oameni și-au pierdut viața după ce un elicopter s-a prăbușit în Italia, la aproximativ 50 de kilometri de orașul Foggia.

05 nov. 2022, 21:06
Tragedie aviatică în Italia! Sunt șapte morți, printre care o minoră. Nu există supraviețuitori

Printre victime se numără patru turiști sloveni, membri ai aceleiași familii.

Cauza incidentului nu este clară în momentul de față, însă o purtătoare de cuvânt a biroului poliției din Foggia a precizat că condițiile meteo erau nefavorabile în zona în care zbura elicopterul, conform Corriere.

„La bordul elicopterului se aflau șapte persoane care și-au pierdut viața cu toții. Este un moment teribil care ne lasă consternați”, a scris Michele Emiliano, președintele regiunii Apulia, unde s-a prăbușit elicopterul, pe Facebook.

În elicopter se aflau doi piloți, patru turiști sloveni și un medic de urgență italian, care e tatăl unui fost deputat din Mișcarea 5Stele. În rândul turiștilor se afla și o fetiță de 13 ani.

Citește și Elicopter cu pelerini, prăbuşit în munţi. Toţi cei şapte oameni de la bord au murit

„Medicul tocmai își terminase tura și a decis să ia elicopterul în locul navei din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile transportului maritim. Aici a căzut o ceață deasă”, a precizat primarul Peppino Calabrese din Tremiti.

La un moment dat, elicopterul a pierdut contactul radio și a dispărut de pe radar. Ultimul contact pe care l-a avut elicopterul a fost în zona dintre Apricena și San Severo, o zonă în care era în desfășurare o furtună în momentul dispariției sale. Epava elicopterului a fost găsită în jurul orei locale 14.00.

Citește și Elicopter militar, prăbuşit în munţi. Toţi cei cinci soldaţi de la bord şi-au pierdut viaţa