Tragedie aviatică în SUA. Nici măcar un supraviețuitor, în urma impactului violent

Anunț tragic din Statele Unite ale Americii. Un avion medical s-a prăbușit în sud-vestul teritoriului SUA.

26 feb. 2023, 11:42
Tragedie aviatică în SUA. Nici măcar un supraviețuitor, în urma impactului violent

Cinci persoane aflate la bordul unui avion medical au decedat după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit vineri seara, 24 februarie, în statul Nevada, sud-vestul Statelor Unite, informează Agerpres, care citează Xinhua.

Care Flight, un program al Autorităţii Regionale pentru Servicii Medicale de Urgenţă (REMSA), a anunţat sâmbătă într-un comunicat că o aeronavă Pilatus PC-12 a ieşit de pe radar vineri, la ora locală 21:45 (05:45 GMT sâmbătă), în apropiere de Stagecoach, Nevada.

 

Cine se afla la bordul aeronavei

 

La bordul aparatului de zbor se aflau un pilot, o asistentă, un paramedic, un pacient şi un membru al familiei pacientului, potrivit comunicatului de presă.

Biroul şerifului din comitatul Lyon a confirmat că Centrul de Dispecerat a primit mai multe apeluri cu privire la un posibil accident de avion în Stagecoach vineri seara, iar aeronava a fost localizată de echipele de căutare şi salvare.

Biroul şerifului a declarat că, în coordonare cu Comisia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din SUA, încearcă să stabilească cauzele accidentului. O echipă formată din şapte anchetatori urma să sosească până sâmbătă seara în Nevada pentru a investiga cauzele prăbuşirii avionului medical, a precizat NTSB.