Tragedie aviatică, „nu există supravieţuitori”. Toţi cei aflaţi în avionul preşedintelui au murit carbonizaţi

Avionul s-a prăbuşit într-o pădure din Maniema şi s-a rupt după aterizare.

11 oct. 2019, 12:33
Tragedie aviatică, „nu există supravieţuitori”. Toţi cei aflaţi în avionul preşedintelui au murit carbonizaţi

Avion prăbuşit în Congo. Toţi cei opt oameni aflaţi la bordul avionului care transporta membri ai staffului preşedintelui din Republica Democrată Congo şi care s-a prăbuşit joi în estul ţării au murit, a declarat vineri un consilier prezidenţial citat de Reuters.

Avionul, care îl transporta pe şoferul preşedintelui Felix Tshisekedi, un manager pentru logistică şi câţiva soldaţi, se îndrepta spre capitala Kinshasa şi a dispărut de pe radar joi după-amiază la o oră după plecare, se menţionează într-un comunicat al autorităţii civile de aviaţie.

„Nu există supravieţuitori. Cadavrele au fost toate carbonizate”, a spus consilierul Vidiye Tshimanga. Cauza accidentului aviatic nu este încă clară. 
La televiziunile locale a putut fi văzută o mulţime de sute de susţinători ai lui Tshisekedi care au ieşit pe străzi după ce ştirea a fost difuzată vineri dimineaţă, temându-se că prăbuşirea a fost un fel de tentativă de lovitură de stat eşuată împotriva lui Tshisekedi.

Preşedintele în exerciţiu a preluat funcţia de la fostul preşedinte Joseph Kabila în acest an. Până în prezent nu există informaţii care să susţină un astfel de scenariu, notează Reuters.