Tragedie de proporții în noaptea de Crăciun: Doi tineri fotbaliști de la CSA Steaua și New Stars, victime ale tragediei de la Ferma Dacilor. Fratele geamăn al jucătorului de la Steaua, internat în stare gravă la Urgență.

CSA Steaua intră în doliu după incendiul tragic de la Ferma Dacilor! Doi tineri fotbaliști s-au stins din viața. Băieții aveau 16 și 11 ani.

26 dec. 2023, 17:00
Tragedie de proporții în noaptea de Crăciun: Doi tineri fotbaliști de la CSA Steaua și New Stars, victime ale tragediei de la Ferma Dacilor. Fratele geamăn al jucătorului de la Steaua, internat în stare gravă la Urgență.
Tragedie de proporții în noaptea de Crăciun: Doi tinerii fotbaliști de la CSA Steaua și New Stars, victime ale tragediei de la Ferma Dacilor. Fratele geamăn al jucătorului de la Steaua, internat în stare gravă la Urgență.

Luca, în vârstă de 16 ani, și Petru Ene, în vârstă de 11 ani, sunt numără printre persoanele afectate de tragedia din Prahova. Luca era înregistrat la CSA Steaua, în timp ce Petru era membru al echipei New Stars. Tatăl lor, care a decedat, ar fi reușit să-l salveze pe fratele geamăn al lui Luca, din mijlocul flăcărilor, conform informațiilor oferite de Fanatik.

Citește și: Copilul patronului de la Ferma Dacilor, printre victimele incendiului. Bunica: Nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră

În urma incendiului devastator care a avut loc noaptea trecută la Ferma Dacilor din comuna Tohani (Prahova), lumea fotbalului este afectată teribil. Doi dintre cei decedați în tragedie erau minori legitimați în București, la CSA Steaua și New Stars. Aceștia sunt copiii bărbatului care ocupa o poziție importantă în echipa patronului Cornel Dinicu. Tatăl lor a pierit în incendiul care a distrus întregul complex. Un alt băiat al său, frate geamăn cu unul dintre cei care au pierit la Ferma Dacilor, și el legitimat la CSA Steaua, a reușit să supraviețuiască și a fost transportat la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Cei doi minori care au suferit arsuri în incendiul de la hotelul din Prahova sunt Luca și Petru Ene, având vârstele de 16, respectiv 11 ani. Fratele geamăn al lui Luca, Matei Ene (16 ani), a fost, conform relatărilor, salvat din flăcări de către tatăl său, Lucian Ene, cunoscut și sub numele de „Pif”. Acesta și-ar fi pierdut viața în încercarea de a-i salva ulterior și pe ceilalți doi fii.

Luca și Matei erau membri ai echipei de fotbal CSA Steaua, antrenată de Alin Dumitriu, care a fost profund afectat de tragicul eveniment.

”Matei juca pe bandă, extremă stângă sau dreapta, era mai dezvoltat și mai puternic. Luca evolua inter sau în spatele atacanților și avea o tehnică remarcabilă. Ambii au venit de la Chiajna în urmă cu circa un an și jumătate și mama era cea care-i însoțea de obicei la antrenamente”, relatează Alin Dumitriu.

”Sunt complet bulversat. Proveneau dintr-o familie foarte serioasă, părinții se ocupau cu atenție de ei. Ambii erau foarte ascultători la antrenamente și meciuri. Luca era puțin mai rebel, cu personalitate puternică, iar Matei – mai receptiv la sfaturi.  O plăcere însă să lucrezi cu amîndoi! Educați, deloc obraznici, le plăcea să joace fotbal”.

Cel de-al treilea dintre frați, Petru, evolua la New Stars, o Academie privată din București. Puștiul era pregătit de Daniel Gheorghe la grupa 2012.

Antrenorul plângea în timp ce vorbea despre băiatul decedat în condiții groaznice la Ferma Dacilor: ”L-am folosit de la bun început atacant dreapta. Am început să lucrăm împreună în urmă cu un an și jumătate. Nu-mi lipsea de la antrenamente, de la meciuri, un copil și un jucător model la vârsta lui. Cunosc foarte bine ce e în țară la acest nivel, am câștigat 18 dintre cele 20 de turnee la care am participat și vă spun cu mâna pe inimă că era unul dintre ei mai buni din țară. De altfel, intrase deja într-un program de monitorizare al federației pentru copiii de 11-12 ani în vederea formării lotului național U15 peste trei ani”.

Citește și: Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la o ceartă între soți: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”