Tragedie fără margini, 14 copii care se întorceau de la şcoală au murit înecaţi. Barca în care se aflau s-a răsturnat

Cel puțin 14 copii și-au pierdut viața când o barcă supraaglomerată care îi transporta de la școală spre casă s-a răsturnat în râul Mekong din Cambodgia, au anunțat vineri autoritățile locale.

14 oct. 2022, 20:14
Tragedie fără margini, 14 copii care se întorceau de la şcoală au murit înecaţi. Barca în care se aflau s-a răsturnat

Echipele de salvare căutau vineri seară un alt elev, după incidentul de joi din provincia Kandal, situată la aproximativ 50 de kilometri sud-est de capitala Phnom Penh, a declarat pentru Reuters şeful poliţiei locale Choen Sochet. Victimele sunt toţi copii care au între 11 și 14 ani, a adăugat el.

„Proprietarul ambarcaţiunii care a suprîncărcat-o este de vină pentru accident, prin urmare, este o chestiune de imprudență. În plus copiii nu au avut veste de salvare”, a mai spus el.

Citeşte şi Pisică de mare sau monstru marin? Pescarii au capturat un peşte de apă dulce de 180 kg VIDEO

Premierul Hun Sen și-a exprimat condoleanțe familiilor celor 14 copii. „Oamenii, în special cei care locuiesc lângă râu, ar trebui să fie foarte atenți atunci când pericolul inundațiilor crește”, a spus Hun, făcând aluzie la sezonul musonic care urmează, scrie eacnews.asia.

Elevii care locuiesc pe insula Chamroeun, situată pe râu, se întorceau acasă de la cursurile de engleză și se aflau la numai 50 de metri de țărm când barca s-a scufundat, a declarat adjunctul şeful poliției din districtului Loeuk Dek, Dim Samrith. La momentul incidentului, vremea era normală, nu era vânt și nici valuri, a mai spus acesta.

Citeşte şi Rusia îi împiedică să muncească în străinătate pe piloţii rămaşi şomeri în urma sancţiunilor. Sute de oferte de afară sunt ignorate de Moscova