Tragedie fără margini! Milioane de oameni îl vor plânge, a murit poate cel mai mare dintre cei mari

Tragedie în lumea științei, după ce unul dintre cei mai mari cercetători ai secolului trecut, considerat un adevărat zeu în aria sa de activitate, a murit subit. Acesta primise și premiul Nobel.

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 07:40
Tragedie fără margini! Milioane de oameni îl vor plânge, a murit poate cel mai mare dintre cei mari

A murit Murray Gell-Mann, fizician american, considerat unul dintre cei mai mari oameni de știință ai secolului trecut, în domeniul său. Murray Gell-Mann este cel care a adus în atenția opiniei publice ipoteza existenței quarcului și, în 1969, a primit Premiul Nobel. Decesul omului de știință a fost anunțat ieri de California Institute of Technology, arată AFP, citat de Agerpres.

Murray Gell-Mann a văzut lumina zilei în 1929, la New York, fiind convins de tatăl său să studieze Fizica, deși pe tânărul de atunci nu-l încânta acest viitor.

„Acesta a fost singura materie la care nu m-am descurcat în liceu, pe care am urât-o”, a spus la un moment dat fizicianul pentru site-ul Caltech.

El a obținut Doctoratul la Massachusetts Institute of Technology în anul 1951, devenind profesor la Caltech patru ani mai târziu. A fost un loc în care a format noi generații până în 1993, când s-a retras. Teoria sa legată de existența particulelor subatomice, protoni și neutroni, a fost confirmată de cercetările ulterioare, dovedindu-se că acestea sunt compuse, la rândul lor, din particule și mai mici, quarcul.