Tragedie fără margini! Românii mor de frig pe străzi și în case. Trei persoane au decedat înghețate

Lacrimi, speranță și moarte. Întâmplător sau nu, aceste cuvinte par să aibă o legătură foarte mare atunci când vorbim despre oamenii care mor de frig, la propriu, în case. Bătrânii au de ales între a plăti facturi, a cumpăra medicamene, sau a lua lemne pentru sobă.

15 dec. 2022, 12:52
Tragedie fără margini! Românii mor de frig pe străzi și în case. Trei persoane au decedat înghețate

Este realitatea pe care o trăiesc românii în acesta momente. Mulți dintre ei  mai au o fărâmă de speranță, iar alții nici să îndrăznească să viseze nu mai pot.

Trei oameni au murit de frig în case

O femeie în vârstă de 82 de ani a murit în casă după ce a înghețat de frig. Ultimii bani pe care i-a avut a preferat să-i dea pe mâncare. Cu ultimele puteri, soțul acesteia a povestit cum s-a întâmplat tragedia. Conform Gândul, acesta a menționat că nu aveau bani pentru lemne și au preferat să își cumpere mâncare pentru a nu muri de foame. Drama este că femeia și-a găsit sfârșitul în propria casă așteptând un miracol care nu avea să mai apară.

Nu este însă singurul caz de acest fel, iar sezonul rece abia este la început. Un bărbat de 51 de ani din Iaşi a ajuns la spital cu temperatura corpului de 22 grade. Din păcate, nu a mai putut fi salvat. O altă tragedie fără margini s-a produs și în Botoșani. Un bărbat care se adăpostea într-o stație de autobuz a fost găsit înghețat.

Citește și :Amenzi uriașe pentru românii care încalcă regulile ajutorului pentru facturile la energie

Românii nu mai au liniște și asta pentru că luminița de la capătul tunelului este încă foarte departe. Mai este puțin și se apropie Crăciunul, iar oamemii se tem că nu vor mai avea ce să pună pe masă. Le-a mai rămas speranța că într-o bună zi lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

Citeşte şi :Buget 2023. Guvernul vrea să își spele păcatele și alocă mai mulți bani pentru Biserică de la bugetul de stat

Masa de Crăciun mai scumpă și mai săracă anul acesta

Mai este puțin și se apropie sărbătorile de iarnă. Dacă până acum, românii se bucurau de mese îmbelșugate, anul acesta lucrurile stau complet diferit. Trei din zece români spun că bucuria Crăciunului este umbrită de prețurile foarte mari și de scumpirile din ultima perioadă. Pensionarii abia o duc de pe o zi pe alta și sunt mereu nevoiți să aleagă între a cumpăra medicamente sau alimente. De cele mai multe ori această decizie este o adevărată povară pentru ei, fără sa mai punem la socoteală cheltuielile aferente pentru utilități.