Tragedie imensă pentru aviaţia română. Cel mai bun pilot a murit într-un accident de maşină

Valer Novac, unul dintre cei mai cunoscuți piloți de elicoptere din România, a murit, sâmbătă dimineață, în urma unui grav accident de circulație care a avut loc pe raza localității orașului Mizil, județul Prahova.

03 oct. 2020, 10:54
Tragedie imensă pentru aviaţia română. Cel mai bun pilot a murit într-un accident de maşină

Valer Novac, considerat „regele elicopteriștilor” din România, a murit în urma unui tragic accident de circulație. Potrivit unor apropiați, comandorul se afla la volanul mașinii personale, iar la un moment dat un cal, lăsat nesupravegheat a sărit în fața autoturismului. În urma impactului, Valer Novac ar fi murit pe loc!

Pe pagina de Facebook al celebrului pilot de elicoptere sunt foarte multe mesaje de condoleanțe. Cei care l-au cunoscut și apreciat au scris celebrul mesaj „drum lin în escadrila îngerilor”.

Doliu în România, a murit la 21 de ani: „Ai fost prea bun, te iubim mereu. El este îngerul nostru acum”

„În această dimineață, în jurul orei 06:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 1B Mizil, un autoturism se află în afara părții carosabile și prezintă avarii. Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă. Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat de 63 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 1B, din direcția Mizil către Buzău, nu ar mai fi putut evita impactul cu o cabalină, posibil lăsată nesupravegheată, care a pătruns pe sensul său de mers, intrând în coliziune frontală. Ulterior autoturismul a părăsit partea carosabilă oprindu-se pe un teren agricol. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 63 de ani, care se afla la volanul autoturismului”, a transmis IPJ Prahova.

Valer Novac a studiat la Școala Militară de Aviație, după care a devenit pilot de elicoptere. În ultimii ani s-a specializat pe elicopterele civilei. Piloții de elicoptere au dezvăluit se spunea „regele elicopteriștilor” sau „asul”.


loading...
Partenerii noștri