Tragedie imensă! Un fotbalist român de mare perspectivă a murit la doar 18 ani

Dănuț Asanache, fotbalistul celor de la CSM Focșani 2007, s-a stins din viată la doar 18 ani. Tânărul a murit după ce s-a luptat mai mult timp cu o boală gravă.

19 iul. 2021, 18:20
Tragedie imensă! Un fotbalist român de mare perspectivă a murit la doar 18 ani

Tragedie imensă! Un fotbalist de mare perspectivă a murit la doar 18 ani. Tratamentele efectuate la spitale din Capitală nu au dat rezultate. De loc din comuna Bălești, Dănuț Asanache a fost adus la Focșani în urma unui trial, la care a impresionat. A ajuns să efectueze cantonamntul cu echipa de seniori de la CSM Focșani și se anunța o soluție pentru jucătorii tineri ce urmau să intre în echipa focșăneană.

Tragedie imensă! Un fotbalist român de mare perspectivă a murit la doar 18 ani

Trista veste a fost adusă la cunoștința publicului de către Andrei Apenciucesei, fostul său coleg de echipă: „Drum lin către ceruri și Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”. Dănuț Asanache s-a stins vineri, în ziua în care a împlinit 18 ani. În iarna lui 2020, aflase de la medici că i-a fost descoperită o tumoră malignă în zona inghinală.

Calitățile lui i-au impresionat pe antrenorii de atunci ai CSM 2007, Vasile Burgă și Adrian Toma, care l-au inclus, la mai puțin de 17 ani, în lotul echipei de seniori. Era puternic, avea rezerve de creștere mari. Putea fi un fundaș central ori un mijlocaș de perspectivă pentru echipa mare a Focșaniului. Venise de la Bălești la un trial, convinsese și fusese reținut la pregătiri cu juniorii, pentru care a și jucat în mai multe meciuri oficiale.După care au început necazurile pricinuite de o boală ce avea să dovedească extrem de severă, dar a cărei duritate nu l-a înconvoiat pe tânărul care își dorea să joace fotbal. Era visul său, când a plecat de la Bălești la Focșani. În iarna lui 2020, medicii i-au dat teribila veste: avea tumoră malignă în zona inghinală. În limbaj frust, avea cancer! Din păcate, boala a fost mai puternică decât tânărul fotbalist aflat la început de drum.

Şoc în lumea fotbalului. Williams Martinez s-a sinucis. Fusese depistat cu Covid 19

Un coleg îi scrie tânărului fotbalist vrâncean: „Nu-mi vine să cred ce vești am putut primi… Parcă ieri ne dădeam mâna la antrenamente, parcă ieri ne făceai să râdem, pe mine și pe colegii noștri, în vestiar. Tu erai stropul de fericire în echipa noastră. Tu erai cel care ne motiva atunci când credeam că nu se mai poate. Pentru mine ai fost mereu un exemplu demn de urmat pentru că ai trecut prin toate greutățile și de fiecare dată deveneai și mai puternic. Ai fost, ești și vei rămâne un exemplu pentru mine. Drum lin spre cer, prieten drag, fotbalist excepțional și, mai presus de toate, om minunat!!! Dumnezeu să te aibă în pază!”.

Un mesaj de condoleanțe a postat și Gheorghe Silviu Stoica, primarul comunei Bălești, pe pagina sa de Facebook: „Am aflat cu durere în suflet de trecerea în lumea celor drepți a celui ce a fost Dănuț Asanache. După o lungă suferință, Dumnezeu a hotărât că e mai bine să mergi lângă el și să pună capăt suferinței. Sincere condoleanțe familiei și Dumnezeu să te ierte suflet tânăr și nevinovat!”.