Tragedie în Afganistan. Cel puţin nouă copii au decedat după explozia unui obuz lângă o şcoală

Cel puţin nouă copii au fost ucişi, luni, în explozia unui obuz de mortier în provincia Nangarhar din Afganistan, a indicat o oficialitate locală pentru agenţia dpa.

10 ian. 2022, 16:30
Tragedie în Afganistan. Cel puţin nouă copii au decedat după explozia unui obuz lângă o şcoală

Tragedie în Afganistan. Alţi patru copii au fost răniţi în explozia produsă în apropierea unei şcoli din satul Baiganan, districtul Lal Pur, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar, Qazi Mullah Adel.

Imagini distribuite pe reţelele sociale arată un stand mobil unde se vindeau floricele avariat lângă locul exploziei.

Un comunicat emis de biroul guvernatorului provinciei afirmă că explozia s-a produs după ce căruciorul a lovit un obuz de mortier.

Copiii răniţi au fost transportaţi la spitalul regional din Jalalabad pentru a fi trataţi, adaugă comunicatul, potrivit Agerpres.

Explozie in Afganistan

Muniţia neexplodată rămasă de pe urma deceniilor de război provoacă adesea victime în rândul copiilor în Afganistan.

Potrivit datelor Naţiunilor Unite, numărul femeilor şi copiilor ucişi şi răniţi în Afganistan în prima jumătate a anului trecut a fost mai mare decât în orice perioadă echivalentă începând din 2009, de când se fac astfel de raportări.

Afganistanul a mai trecut săptămâna trecută printr-o tragedie, atunci când cel puţin şapte afgani au murit, iar 26 au fost răniţi în urma mai multor accidente rutiere produse luni, pe fondul condiţiilor de trafic perturbat de ninsorile abundente care au căzut în ţara asiatică.

În provincia nordică Jawzjan o persoană care făcea naveta şi-a pierdut viaţa, iar 11 au fost rănite după ce două autovehicule s-au ciocnit frontal pe autostrada Jawzjan-Andkhoy, a declarat pentru Xinhua preşedintele direcţiei provinciale de sănătate publică, Ghani Musamim.

″Trei dintre victime au suferit răni grave şi au fost mutate la un spital regional din provincia învecinată Balkh″⁣, a spus el.

Citeşte şi: Impresionant. Un cuplu căsătorit de 45 de ani a murit ținându-se de mână la câteva secunde distanță unul de celălalt, din cauza Covid-19. „Adevărata definiție a sufletelor pereche”