TRAGEDIE în Cluj. Un suedez a murit după ce s-a infectat cu „virusul şoarecilor”

Un tânăr suedez, care a venit în Cluj într-o excursie, a murit la Spitalul de Urgențe, la câteva ore după ce s-a infectat cu hantavirus, un virus care este cunoscut sub denumirea de "virusul soarecilor".

05 aug. 2016, 09:30
TRAGEDIE în Cluj. Un suedez a murit după ce s-a infectat cu „virusul şoarecilor”

Wanelof Bergvall Marcus Soren Allan a ajuns la Cluj împreună cu mai mulți prieteni din Suedia, alături de care își petrecea concediul. Sâmbătă i s-a făcut rău, motiv pentru care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe. Când a ajuns la spital, starea sa era deja foarte gravă, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, scrie evz.ro.

Probele luate din plămâni, la autopsie, și analizate Instititul de Medicină Legală din Cluj au arătat că tânărul suedez a fost ucis de hantavirus, cunoscut popular sub numele de „virusul șoarecilor”. Virusul, extrem de contagios, provoacă rapid moartea. Suedezul a murit la câteva ore după ce hantavirusul s-a instalat în organismul său.

Se face o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine a intrat tânărul respectiv în contact. Problema este că perioada de incubare este lungă, de până la cinci săptămâni, după care, atunci cînd virusul ajunge în plămâni, totul este irosit, decesul fiind iminent„, a spus un medic din Cluj.

Cazul i-a pus în alertă pe medicii clujeni, mai ales că în această perioadă în Cluj are loc Festivalul Untold, la care participă zeci de mii de persoane din întreaga țară.

Hantavirusurile sunt răspândite la oameni de la șoareci și șobolani infestați, atunci când omul inspiră aerul produs de excrementele sau urina acestora. Centrul de prevenție și control al bolilor transmisibile (CDC) din SUA recomandă distrugerea rozătoarelor din zonele unde au locuit sau mers persoanele infectate. Medicii susțin că nu este clar și nici practica medicală nu a dovedit încă, în ce măsură acest virus se poate transmite de la om la om, printr-un simplu strănut.

Citeşte şi ALERTĂ MEDICALĂ. O femeie din Urziceni a murit după ce a fost înţepată de un ţântar


loading...
Partenerii noștri