TRAGEDIE în Coreea de Sud: Un imobil s-a PRĂBUŞIT. Patru studenţi sunt MORŢI

Patru studenţi au murit la Gyeongju (sud), în Coreea de Sud, iar alte câteva zeci ar fi blocaţi în ruine luni, în urma prăbuşirii plafonului unei săli de concert, din cauza acumulării zăpezii pe acoperişul imobilului, au anunţat salvatorii.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 18:13
TRAGEDIE în Coreea de Sud: Un imobil s-a PRĂBUŞIT. Patru studenţi sunt MORŢI

În total 450 de studenţi asistau la un concert în această sală, în momentul în care a cedat plafonul, către ora locală 21.15 (14.15, ora României).

„Până în prezent avem patru morţi confirmaţi şi 73 de răniţi, inclusiv 15 grav”, a declarat telefonic pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, potrivit Mediafax.

Echipe de intervenţie continuau să caute, în încercarea de a scoate din structura în mare parte metalică a plafonului surpat zeci de studenţi care ar fi rămas blocaţi, a adăugat el.

Surparea pare că a fost provocată de acumularea zăpezii pe acoperişul imobilului, situat într-un complex turistic în care era organizată primirea unor studenţi în anul întâi, a adăugat aceeaşi sursă.

Un student a declarat pentru postul postul de televiziune YTN că plafonul a început să se prăbuşească în apropierea estradei. „Apoi a fost haos, iar toate lumea se înghesuia către ieşiri, strigând şi plângând”, a declarat el.

În imagini difuzate de către agenţia sud-coreeană Yonhap apar studenţi răniţi, transportaţi cu targa, după ce au fost scoşi de sub structura în mare parte metalică a plafonului, complet contorsionată.

Pompierii mobilizau echipe de intervenţie, a declarat unul dintre ei pentru YTN.

Aproape 1.000 de tineri, înscrişi la un institut de limbi străine, în oraşul Busab (sud), participau la un program de primire a noilor studenţi, organizat în complexul turistic Mauna Ocean Resort.

Ninsori excepţionale au fost înregistrate în ultimele săptămâni în regiune.