Tragedie în fotbalul românesc! A murit un jucător legendar de la „U” Cluj

Simion Moguț, fostul portar din anii '60 al celor de la U Cluj a murit la venerabila vârstă de 90 de ani. Anunţul a fost făcut de clubul pentru care a evoluat de peste 130 de ori.

21 iun. 2023, 16:26
Tragedie în fotbalul românesc! A murit un jucător legendar de la „U” Cluj
Tragedie în fotbalul românesc! A murit un jucător legendar de la "U" Cluj

Tragedie în fotbalul românesc! „Drum lin spre îngeri, Simion Moguț! Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, este mesajul postat de U Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Născut în 1933, la Zlatna, Simion Moguț este una dintre figurile emblematice ale lui U Cluj, întrucât acesta a fost portarul echipei în finala Cupei României din 1965, meci la finalul căruia „şepcile roşii” câștigau primul și singurul trofeu din istoria de peste 100 de ani a clubului.

Citeşte şi: Tragedie! Doliu pentru fanii lui Dinamo: celebrul fotbalist a murit

Simion Moguț a debutat pentru UCluj, echipă numită la vremea aceea Știința, pe 23 aprilie 1959. „Simion Moguț a fost unul dintre cei 11 jucători trimiși în teren de Andrei Sepci în finala Cupei României din 1965 cu Dinamo Pitești. „Moțul” a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul „Republicii” din București, contribuind masiv la victoria ce ne-a adus primul și singurul trofeu din istorie”, a mai scris oficialii lui U Cluj.

Pe lângă U Cluj, Simion Moguț a mai evoluat și pentru Dinamo Tg. Mureş  și Politehnica Timișoara.

Citeşte şi: Doliu uriaş, a murit un comentator sportiv de legendă

Cu numai patru săptămâni înainte de moartea sa, cei de la U Cluj au realizat un filmuleț alături de acesta, menit să le sporească încrederea actualilor fotbaliști ai echipei înainte de finala Cupei României pe care în cele din urmă au pierdut-o în fața celor de la Sepsi.