Doliu uriaş, a murit un comentator sportiv de legenda

A murit John Motson. Legendarul comentator a acoperit 10 Cupe Mondiale și 10 Campionate Europene de fotbal.

23 feb. 2023, 17:19
Doliu uriaş, a murit un comentator sportiv de legenda

Celebrul comentator englez John Motson a murit la vârsta de 77 de ani. Vestea a fost făcută public de familia sa. „Cu mare tristețe anunțăm că John Motson OBE a murit liniștit în somn astăzi”, a scris familia lui John Motson.

S-a stins din viaţă o legendă a sportului. Nici transplantul de inimă nu l-a salvat
John Motson s-a născut pe 10 iulie 1945 în Salford, Lancashire, Regatul Unit. El și-a început cariera în jurnalism ca reporter la un ziar din Barnet și apoi la ”Sheffield Morning Telegraph”. În anul 1968 el a devenit comentator la BBC și Radio 2. Motson a lucrat pentru cei de la BBC timp de 50 ani, în care a bifat evenimente unice în istoria fotbalului mondial. Vocea lui Motson s-a auzit la numai puțin de 10 Cupe Mondiale, 10 Campionate Europene și 29 de finale FA Cup. În anul 2001 a primit premiul OBE pentru contribuția sa uriașă în radiodifuziune, scrie BBC

Cumpăna teribilă din viața lui Mihai Stoica: Teodora, fiica lui, a fost diagnosticată cu o boală groaznică „în stadiu avansat”
În 2014, Motson a fost diagnosticat cu cancer la colon „Sunt profund întristat să aud că John Motson a murit. A fost un comentator strălucit. El a fost vocea fotbalului în această țară timp de mai multe generații. Îmi fi foarte dor de el. RIP Motty”, a transmis, pe Twitter, marele Gary Lineker, care a lucrat alături de John Motson la BBC.