Tragedie în Japonia: Încă patru cadavre carbonizate au fost găsite în tunelul prăbuşit

Noul bilanţ anunţat de presa japoneză luni după ce o parte a unui tunel rutier ce duce spre Tokyo s-a prăbuşit peste maşini este de 9 morţi, fiind descoperite încă patri cadavre carbonizate.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 08:07
Tragedie în Japonia: Încă patru cadavre carbonizate au fost găsite în tunelul prăbuşit

Echipele de intervenţie caută în continuare supravieţuitori în vreme ce autorităţile încearcă să afle cauzele incidentului. 9 morţi, 2 răniţi şi mai multe persoane dispărute este noul bilanţ al tragdiei. 

„Ne pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Încă există persoane dispărute. În acest moment, recuperarea lor este principala noastră prioritate„, a declarat Takekazu Kaneko, un reprezentant al companiei de transporturi.

Salvatorii spun însă că şansele de a mai găsi oameni în viaţă sunt aproape nule. Până acum s-au recuperat nouă cadavre, majoritatea carbonizate. Anchetatorii cred că maşinile lor au luat foc la prăbuşirea tunelului iar pasagerii au ars de vii.

Autorităţile nipone au deschis o investigaţie pentru a afla cauzele exacte ale acestei tragedii. „Există un suport care ţine împreună cele două plăci mari de beton. După primele impresii, se pare că acel suport s-a prăbuşit. Dar nu ştim încă sigur, asta e doar ceea ce putem vedea pe imaginile înregistrate de camerele de supraveghere”, a explicat Motohiro Takamishawa, un reprezentant al Serviciilor de Urgenţă.

Tunelul este situat pe o autostradă, la 80 de km la vest de Tokyo. Compania care exploatează autostrada a inspectat tunelul în luna septembrie şi spune că nu a a găsit nicio neregulă.