Tragedie în Maramureş. Doi turişti au murit într-un accident cu caiacul

Două persoane au murit într-un accident cu caiacul, pe râul Vaser, în Maramureş.

RomaniaTV.net
30 apr. 2012, 15:45
Tragedie în Maramureş. Doi turişti au murit într-un accident cu caiacul

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Gabriela Liahovici, persoanele decedate găsite în râul Vaser sunt bărbaţi de 32 şi 34 de ani, din Cluj-Napoca.

„Cei doi făceau parte dintr-un grup de cinci tineri care au urcat luni dimineaţă cu mocăniţa, iar trei dintre ei s-au reîntors cu mocăniţa, iar alţi doi au coborât pe râu, cu caiacele. Cadavrul unuia dintre ei a fost descoperit în caiac, la kilometrul 21 al râului, iar al doilea, un kilometru în aval. La faţa locului a ajuns o echipă de cercetare formată din criminalişti care au început o anchetă”, a spus Liahovici, potrivit Mediafax.

Râul Vaser are multe praguri şi câteva cascade, iar în zonă s-a topit zăpada recent, astfel că debitul râului este mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, spunea că trupurile a două persoane au fost găsite, luni după-amiază, în râul Vaser, în apropierea localităţii Vişeu.

„În urma unui apel la 112, o echipă de pompieri din Vişeu s-a deplasat în zonă pentru a scoate cadavrele din râu. Conform celui care a făcut apelul la 112, cinci turişti au fost văzuţi luni dimineaţa cu două ambarcaţiuni, iar după amiază alţi turişti au descoperit cele două cadavre”, declara Ioan Mureşan.

El adăuga că, potrivit apelului, celelalte trei persoane ar fi fost dispărute, informaţia fiind însă infirmată ulterior de Poliţie.

Conform lui Mureşan, apelul a venit de la un turist aflat în gara din Vişeu, care fusese sunat de alţi turişti, aflaţi în apropierea râului Vaser.