Tragedie în Marea Britanie: Un mort, un dispărut şi patru răniţi în urma unei explozii de gaze

Cel puţin un om a murit în urma unei explozii într-o locuinţă, iar un altul este dispărut. Alte patru persoane au fost rănite şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 06:56
Tragedie în Marea Britanie: Un mort, un dispărut şi patru răniţi în urma unei explozii de gaze

Explozia a avut loc pe o stradă din Newark, într-o casă unde stăteau doi adulţi şi un copil. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauza deflagraţiei. Potrivit primelor informaţii, ar fi fost vorba de o acumulare de gaz.

Echipele de salvare au scos cadavrul unui bărbat de sub dărâmături şi caută o altă persoană. Mai mulţi oameni au fost răniţi. Doi adulţi şi doi copii au fost duşi la spital cu ambulanţe şi elicoptere. Răniţii suferă şi de intoxicaţie cu fum, potrivit site-ului postului de televiziune Sky News.

Martori spun că au auzit o bubuitură puternică şi s-au temut că este o bombă. Au auzit de asemenea mai mulţi copii ţipând. „Când am ajuns acolo, era întins pe jos. L-am scos de acolo, eu şi alţi patru oameni, nu ştiu cine erau ceilalţi patru. Apoi am intrat în bucătărie pentru că a spus că tatăl lui este în piviniţă. Am încercat să îl găsesc pe tatăl lui, am dărâmat o uşă. Nu am reuşit să îl găsesc. Apoi tot ce am auzit a fost: „Ieşi, ieşi, casa este în flăcări”, a povestit un martor ocular.

Peste o sută de oameni au fost evacuaţi din clădirile din zonă, ca măsură de precauţie, şi au petrecut noaptea într-un adăpost. De asemenea, drumurile în zonă sunt închise.