Tragedie în Mozambic: Peste 100 de morţi în urma răsturnării unei bărci supraaglomerate

Majoritatea pasagerilor încercau să fugă de pe continent din cauza informaţiilor false despre epidemia de holeră în curs, care au provocat panică, potrivit responsabilului local.
Filip Stan
12 apr. 2024, 15:05
Tragedie în Mozambic: Peste 100 de morţi în urma răsturnării unei bărci supraaglomerate

O tragedie de proporții a avut loc în Mozambic, unde o barcă supraaglomerată cu aproximativ 100 de persoane la bord s-a răsturnat, rezultând în moartea a peste 100 de indivizi, inclusiv 17 membri ai aceleiași familii. Muaziza Ambaraje, una dintre supraviețuitoarele accidentului care a avut loc în timp ce încercau să ajungă pe Insula Mozambic, a relatat cum tragica întâmplare s-a desfășurat fără niciun semn prealabil, barca lucrându-se din cauza suprapopulării și a apei care a început să inunde ambarcațiunea.

Momade Issufo, un localnic, a povestit cum a participat la eforturile de salvare, remarcând îndoliat pierderea unei verișoare însărcinate și apelând la guvernul mozambican pentru construirea unui pod care să prevină astfel de catastrofe. Guvernul Mozambicului a oferit inițial răspunsuri limitate la tragedie, menționând totuși că supraviețuitorilor li se oferă sprijin, în timp ce familiilor victimelor li se furnizează sicrie, iar ancheta este în curs pentru elucidarea cauzelor dezastrului.

Avertisment pentru românii care plănuiesc o vacanță în Italia. Sora lui Mircea Badea: ”A crescut infracționalitatea până la cer”
Contextul tragic este accentuat de faptul că unii călători se îndreptau spre Insula Mozambic pentru sărbătorirea unei ocazii speciale a comunității musulmane, nefiind străini de pericolele transportului maritim ilegal, o practică răspândită în longul coastei țării. Acest accident vine în urma unor informații false privind necesitatea evacuării pentru evitarea unui focar de holeră, reflectând provocările cu care se confruntă națiunea în materie de siguranță și informare publică.

În urma tragediei, a fost declarat doliu național timp de trei zile, marcând una dintre cele mai sumbre perioade pentru națiunea africană, care se confruntă încă cu încercări de a-și îmbunătăți infrastructura și măsurile de siguranță pentru cetățenii săi.

Elicopterul militar al lui Raul Castro s-a prăbuşit. Toate persoanele de la bord au murit
Mozambicul, una dintre cele mai sărace ţări din lume, a înregistrat aproape 15.000 de cazuri de această boală transmisă prin apa murdară, iar 32 de persoane au murit din octombrie, potrivit statisticilor guvernamentale.

Provincia Nampula este cea mai afectată regiune, concentrând o treime din cazuri.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!