Tragedie în Nigeria. Un rezervor cu petrol s-a răsturnat şi a explodat. Sunt cel puţin 50 de morţi şi 101 de răniţi

Tragedia s-a produs în satul  Ahumbe, în data de 1 iulie. Şoferul a încercat să evite o groapă apărută pe drum, dar nu a reuşit şi rezervorul s-a răsturnat şi a luat foc, provocând o explozie devastatoare.

02 iul. 2019, 16:35
Tragedie în Nigeria. Un rezervor cu petrol s-a răsturnat şi a explodat. Sunt cel puţin 50 de morţi şi 101 de răniţi

În urma tragediei au rezultat 50 de morţi şi 101 de răniţi, au precizat oficialităţile locale din centrul ţării. Cele mai multe victime au suferit arsuri severe.

Tragedia s-a petrecut luni după-amiază, după ce rezervorul de petrol s-a răsturnat de pe şoseaua regională şi a luat foc, au mai precizat autorităţile nigeriene.

Autorităţile locale spun că numărul morţilor ar putea să crească, deoarece sunt mai mulţi răniţi în stare critică şi viaţa acestora este pusă în pericol.

Citeşte şi Tragedie în Nigeria. O conductă de petrol a explodat făcând zeci de victime

În afară de victime, explozia a incendiat magazinele din zona în care s-a produs tragedia, deoarece s-au produs scurgeri de petrol din rezervorul în care era transportat şi care apoi a luat foc.

În Nigeria – ţară producătoare de petrol –  se produc adesea astfel de tragedii.

O tragedie asemănătoare s-a produs când un rezervor cu petrol a expodat în Lagos, în iunie, şi peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident asemănător, în Statul Anambra, în 2015.