Tragedie în Râmnicu Sărat, oraşul rămas fără ambulanţe. Un taximetrist a murit în plină stradă. Salvarea a venit după 40 de minute

Tragedie în Râmnicu Sărat! Un taximetrist a murit in stradă pentru că ambulanța a venit după mai bine de 40 de minute, tocmai de la Buzău. Taximetristul suferise un stop cardio-respirator, dar nu putea fi dus la spitalul din propriul oraș, pentru că unitatea a fost transformată în spital Covid. Martorii au incercat să îl ajute, dar în zadar.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 19:45
Tragedie în Râmnicu Sărat, oraşul rămas fără ambulanţe. Un taximetrist a murit în plină stradă. Salvarea a venit după 40 de minute

Taximetristul de 51 de ani din Râmnicu Sărat a murit, în faţa gării din oraş. Reacţia întârziată a autorităţilor sanitare a stârnit furia localnicilor. Unii oameni susţin că de vină pentru moartea bărbatului sunt autorităţile care au decis transformarea spitalului din oraş în unitate suport pentru tratarea COVID-19, fără nicio consultarea publică prealabilă, conform Ştiri de Buzău.

Bărbatul a murit, luni, în jurul orei 13, în staţia de taxi din faţa gării din Râmnicu Sărat.

Lui Ionel P, un vechi taximetrist în Râmnicu Sărat, i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit la pământ, după ce a încheiat o cursă în oraş. Oamenii care au văzut scena de coşmar au sunat la 112 pentru a chema ambulanţa.

Autosanitara a venit de la 40 de kilometri distanţă, tocmai din Buzău.

Potrivit sursei citate, taximetriştii susţin că de la staţia din Buzău a venit o salvare neechipată cu defribrilator. Bărbatul s-a stins, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de câteva martori şi apoi de echipajul de la Ambulanţă.

Apropiaţii taximetristului spun că toată vina pentru moartea lui Ionel o poartă Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne care au decis să transforme spitalul din Râmnicu Sărat în spital suport pentru tratarea COVID-19, fără nicio consultare publică prealabilă.

”Această tragedie s-a întâmplat din cauza unei decizii aberante a Ministerului Sănătății care ne-a privat pe toți de spitalul Municipal. Suntem cu toții în situația în care nu avem unde să ne tratăm urgentele. În toată perioada asta am avut prieteni și cunoștințe care au avut nevoie să se trateze în regim de urgență și nu avut unde. Decizia însă s-a luat peste capul comunitatii, peste durerile și nevoile oricui”, este răspunsul postat pe Facebook de Florin Ceparu, funcționar din Primăria Râmnicu Sărat.

La rândul său, primarul Sorin Cîrjan, spune că taximetristul ar fi avut o șansă în plus la viață, dacă i se acordau îngrijiri medicale de urgență la spital.

La începutul pandemiei de coronavirus, cei aproape 40.000 de oameni din Râmnicu Sărat au rămas fără unitate de urgențe, iar cazurile grave au fost trimise la Buzău sau Focșani.

Autoritățile din Râmnicu Sărat solicită Minsiterului Sănătății redeschiderea măcar a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de servicii medicale de urgență.

Localitatea din România care rămâne în carantină şi în starea de alertă