Tragedie în Spania. Zeci de oameni morți și răniți la cursa de tauri. Activiștii cer interzicerea tradiției sângeroase

Cursele cu tauri au revenit în forță, după restricțiile COVID. Spaniolii sunt înnebuniți după acest tip de divertisment, o tradiție care poate deveni mortală pentru cei mai ghinioniști privitori. 

21 iul. 2022, 19:25
Tragedie în Spania. Zeci de oameni morți și răniți la cursa de tauri. Activiștii cer interzicerea tradiției sângeroase

La cursa de tauri care s-a desfășurat în Valencia, trei oameni au murit. Aceștia au suferit răni grave, iar medicii nu le-au mai putut salva viețile. Trei bărbați au fost luați în coarne de tauri, potrivit presei internaționale.

Într-unul dintre incidente, în Picassent, la sud de orașul Valencia, un bărbat în vârstă de 56 de ani care stătea în spatele unui bloc, în mijlocul străzii, a fost aruncat în aer de animalul furios. Din nefericire, cetățeanul spaniol a suferit un traumatism cerebral. Bărbatul ghinionist a murit la spitalul din Valencia, la nouă zile după evenimentul sângeros.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit la spital, după ce un plămân i-a fost străpuns de un taur în Meliana, la nord de Valencia.

În plus, un vizitator francez în vârstă de 64 de ani a decedat din cauza rănilor suferite în Pedreguer.

 

Cifrele dramatice ale festivalului. Taurii ucid pe bandă rulantă oamenii

 

În total, cel mai faimos festival din Spania, alergarea taurilor de San Fermin din Pamplona, a înregistrat 35 de răniți în acest an. A fost pentru prima dată când a avut loc în ultimii trei ani, din cauza restricțiilor COVID impuse de guvern.

Evenimentul atrage o mulțime de pasionați ai tradiției sângeroase, dar și critici. Activiștii avertizează că oamenii sunt în perciol. Astfel, an de an solicită interzicerea acestor evenimente. În ultimii ani, zeci de persoane au murit împunse de tauri, iar alte câteva sute au fost grav rănite, susțin activiștii.