Tragedie în Tanzania. O clădire cu 15 etaje s-a prăbuşit. Bilanţul provizoriu: 17 morţi VIDEO

Cel puţin 17 persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt captive sub dărâmături în capitala Tanzaniei după ce o clădire de 15 etaje s-a prăbuşit în cel mai mare oraş din ţară Dar es Salaam. Salvatorii veniţi la faţa locului au reuşit să scoată dintre dărâmături 13 persoane, care au fost transportate la spitalele din oraş.

RomaniaTV.net
30 mart. 2013, 10:23
Tragedie în Tanzania. O clădire cu 15 etaje s-a prăbuşit. Bilanţul provizoriu: 17 morţi VIDEO

Un imobil aflat în construcţie, având 15 etaje, s-a prăbuşit vineri dimineaţă în centrul oraşului Dar es Salaam, capitala economică a Tanzaniei, pe şantier lucrând aproximativ 60 de muncitori în momentul accidentului.

Conform oficialilor printre dispăruţi se numără muncitori ce lucrau la clădire, dar şi mai mulţi copii de la o şcoală islamică sunt încă prinşi sub mormanele de moloz. O macara a fost adusă la faţa locului pentru a ridica bucăţi de fier din ceea ce pare a fi centrul clădirii, unde mai sunt oameni în viaţă. Poliţia a deschis o anchetă. Patru persoane, din cadrul companiei constructoare, au fost duse la audieri, iar munca pe un alt şantier al firmei a fost oprită din motive de securitate. Anchetatorii vor stabili în zilele următoare cauzele care au dus la prăbuşirea clădirii.

„Căutările continuă, dar există speranţe reduse de găsire a unor supravieţuitori”, a declarat prefectul regiunii Dar es Salam, Saidi Mecky Sadicky.

„Până acum, au fost găsite 17 cadavre sub dărâmături, dar alte 20-30 de persoane sunt dispărute”, a precizat Sadicky.