Tragedie în Vietnam. Inundaţiile şi alunecările de teren fac zeci de victime

Numărul deceselor provocate de inundaţiile şi alunecările de teren înregistrate în Vietnam a ajuns la 15, însă ar putea creşte, pe fondul prognozelor de ploi torenţiale pentru provincia cea mai grav afectată, situată în nordul muntos al ţării. 

26 iun. 2018, 05:30
Tragedie în Vietnam. Inundaţiile şi alunecările de teren fac zeci de victime

Lai Chau, o provincie situată la 470 kilometri nord-vest de capitala Hanoi, a fost cel mai puternic lovită de intemperii, cu 12 morţi, dintre care doi copii, a declarat oficialul local Le Trong Quang.

Majoritatea victimelor s-au înecat sau au fost îngropate de alunecările de teren declanşate de ploile abundente de sâmbătă, a precizat Quang pentru Reuters.
 
„În următoarele zile sunt prognozate mai multe ploi şi mă tem că numărul victimelor ar putea să crească, în condiţiile în care 11 persoane sunt date dispărute”, a completat el.

Citeşte şi Şapte persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Vietnam

Vietnamul este predispus la dezastre naturale – inundaţiile şi taifunurile făcând anual sute de victime. Anul trecut, calamităţile s-au soldat cu moartea a 389 de persoane şi rănirea a 668, potrivit datelor guvernamentale.

În provincia vecină Ha Giang, viiturile au ucis trei persoane, a indicat Autoritatea de gestionare a dezastrelor

De asemenea, potrivit aceleiaşi autorităţi, inundaţiile şi alunecările de teren au distrus case, drumuri şi recolte, cauzând daune de peste 141 miliarde de dong (6,15 milioane de dolari).

Legătura cu mai multe zone ale provinciilor afectate de intemperii era în continuare întreruptă marţi.