Tragedie mare! Un tată și fiul său de doar 4 ani au sfârșit cumplit, după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări. Vecinii au fost treziți de strigătele disperate

Tragedie cumplită pentru o familie din Marea Britanie! Un tată şi fiul său de 4 ani au sfârşit în mod tragic, după ce un incendiu le-a cuprins casa. Vecinii s-au alarmat când au auzit țipetele venite din locuință.

17 apr. 2024, 15:25

Tragedie cumplită pentru o familie din Marea Britanie. Un tată şi fiul său de 4 ani au sfârşit în mod tragic, după ce un incendiu le-a cuprins locuinţa.

Citește și Bursa de Valori din Copenhaga este în flăcări! Clădirea, una dintre cele mai vechi din țară, de aproape 400 de ani

Copilul pe nume Ethan Mason fusese scos din locuința în flăcări de tatăl său, Barry, în vârstă de 45 de ani. Incendiul ar fi izbucnit în jurul orei 1 dimineața, duminică, 14 aprilie.

Deşi tatăl scosese băiatul din flăcări, micuţul s-a întors în casă după tatăl său pentru că „nu voia să îl lase singur”.

Mătușa lui Ethan și cumnata lui Barry, Jessica Wilson le-a adus un omagiu printr-un mesaj emoţionant postat pe reţelele de socializare.

„Micul Ethan a decis că nu vrea ca tatăl său să fie singur, aşa că au murit unul alături de celălalt, ţinându-şi fiul în braţe”, a scris mătușa copilului.

Femeia a creat o pagină de strângeri de fonduri pentru a încerca să-şi ajute rudele îndoliate și pentru a asigura costurile de înmormântare.

Până în momentul de față a fost strânsă suma de 30.000 de lire sterline.

„Ca familie, suntem complet distruși, dar vrem să vă mulțumim fiecăruia dintre voi pentru dragoste și sprijin. Vă rugăm, dacă puteţi, donaţi în continuare.

Acum avem două înmormântări de aranjat și atât de multe costuri de acoperit după ce incendiul a distrus nu numai viața frumoasă a surorilor mele, ci tot ce au avut ea și copiii”, a scris Jessica Wilson.

„Este un incident devastator; toate gândurile noastre sunt îndreptate spre familia acestui băiat, care avea întreaga viață înaintea lui. Este o tragedie pentru comunitatea Wigan și știu că mulți oameni vor fi șocați de această veste sfâșietoare.

Sper că oamenii ni se vor alătura pentru a trimite cele mai bune gânduri tuturor celor implicați în acest incident, în aceste momente dificile”, a declarat inspectorul Lee Gridley, din districtul Wigan.

Mai multe echipaje de pompieri şi salvare au ajuns la faţa locului în jurul orei 2:30 dimineaţă, vecinii fiind treziţi de ţipetele familiei, potrivit Manchesterevening.com.

Focul a izbucnit mai întâi în bucătărie, înainte de a se extinde apoi spre acoperiș.

Familia lui Ethan a spus că acesta a fost transportat de urgență la spital, după ce a suferit arsuri la 86% din corpul său.

O postare distribuită pe rețelele de socializare le-a dezvăluit speranța că el ar putea supravieţui, însă totul s-a transformat într-un adevărat coşmar la foarte scurt timp distanţă.

„A fost din nou operat aseară pentru a-i restabili circulaţia la unul dintre picioare. Din ce ştiu, operaţia a mers bine. Este încă în comă indusă și va fi pentru ceva timp.

Deşi diagnosticul iniţial arăta peste 85% arsuri pe suprafaţa corpului, acum s-a redus la 70%. Ştiu că nu pare o diferenţă mare, dar îi cresc şansele de supravieţuire şi recuperare”, explica în urmă cu doar câteva zile mătușa copilului.

”Avem inima zdrobită”

Chiar și așa, poliția confirmat că băieţelul de patru ani a murit în această dimineaţă din cauza rănilor mult prea grave.

Ei au adăugat că, în urma anchetei preliminare, nu reies circumstanţe suspecte în privinţa incendiului.

„Cu toţii avem inima zdrobită, sfâşiată. Suntem distruşi pur şi simplu. Sora mea şi ceilalţi copii ai săi au pierdut absolut totul”, a continuat Jessica.

„Barry, un om extraordinar, familist. A fost un privilegiu să lucrez cu tine. Erai bun în tot ceea ce făceai şi aveai o bunătate fără limite. Am inima frântă, transmit putere familiei pentru o asemenea pierdere. Ai fost un om bun”, a scris un apropiat al familiei.

Te-ar putea interesa și Incendiu de proporții în cartierul Obor din Capitală. Apartament în flăcări, zeci de persoane evacuate

Autorităţile urmează să stabilească cu exactitate care au fost cauzele producerii tragediei.