Tragedie naţională: accident soldat cu 24 de morţi şi 21 de răniţi. A fost activat codul roşu!

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un grav accident de autobuz produs luni, 18 septembrie, în Peru, a anunțat Molina Union, compania care opera vehiculul.

19 sept. 2023, 08:54
Tragedie naţională: accident soldat cu 24 de morţi şi 21 de răniţi. A fost activat codul roşu!
Tragedie naţională: accident soldat cu 24 de morţi şi 21 de răniţi. A fost activat codul roşu!

Tragedie naţională: accident soldat cu 24 de morţi şi 21 de răniţi. Autoritățile au transmis că un autocar care transporta persoane în Munții Anzi, între orașele Huancayo și Huanta, a căzut într-o râpă adâncă de 200 m. Până la acest moment, 24 dintre pasageri au murit și 21 sunt grav răniți. Pompierii din localitățile Huanta și provincia Churcampa au ajuns la fața locului, iar pasagerii au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Din nefericire, pentru 24 dintre victime, doctorii nu au mai putut face nimic, transmite CNN.

Citeşte şi: Accident de coșmar în Spania. Patru persoane au murit și trei au fost rănite, după ce au fost lovite de tren

Scarlet Bueno, un reprezentant al companiei Molina Union, a declarat pentru agenția de presă că cel puțin 24 de oameni au murit, dar nu a oferit alte detalii. Agenția de supervizare a transporturilor din Peru (SUTRAN) a confirmat, într-un comunicat, că accidentul a avut loc luni dimineață, fără a oferi un bilanț al persoanelor decedate sau rănite. SUTRAN a precizat că autobuzul de pasageri se deplasa dinspre Ayacucho spre orașul Huancayo.

Primarul unui oraș din apropiere a declarat însă la radioul local că autostrada pe care s-a produs accidentul nu a fost reparată, după ce fusese avariată într-o alunecare de teren în urmă cu o lună.

Citeşte şi: Tragedie pe șosea.18 persoane au murit într-un accident la nord de capitală

Acesta este al doilea accident grav din Peru, după cel din luna mai a anului 2022, când 16 persoane au murit. „Avem un bilanţ de 16 morţi şi un rănit după ce o camionetă a căzut într-o prăpastie de 200 de metri”, a declarat atunci un purtător de cuvânt al comisariatului de poliţie din Mazamari.