Tragedie, un taxi a fost luat de ape, după prăbuşirea unui pod. Şoferul a murit înecat

Un şofer de taxi a murit înecat în Italia în timpul furtunilor violente care au provocat inundaţii şi au distrus un pod în nordul Italiei, au anunţat marţi pompierii.

22 oct. 2019, 13:34
Tragedie, un taxi a fost luat de ape, după prăbuşirea unui pod. Şoferul a murit înecat

Taxiul a fost luat de ape în oraşul Capriata d’Orba (regiunea Piemont, nord-vest), unde s-a prăbuşit şi un pod. Un pasager a reuşit să iasă din taxi şi a supravieţuit agăţându-se de un copac, potrivit mass-media italiene.

Circa 100 de persoane au fost evacuate luni din locuinţe în Liguria (nord-est), în timp ce pompierii au raportat 900 de operaţiuni de salvare între Genova şi Milano, unde drumurile şi căile ferate au fost inundate, iar traficul a fost suspendat în unele zone. Nivelul fluviului Pad, care traversează Italia de la vest la est, a crescut cu 3,5 metri în douăzeci şi patru de ore, a anunţat Coldiretti, principala asociaţie agricolă italiană.

Potrivit Coldiretti, „ca urmare a efectelor schimbărilor climatice”, în Italia s-au produs „mai mult de trei furtuni pe zi de la începutul toamnei, cu inundaţii, rafale de vânt şi grindină, cu o frecvenţă cu 18% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”. Furtunile violente au afectat „regiunile cele mai fragile din peninsulă, precum Piemont şi Liguria, unde 100% dintre comune prezintă risc hidrogeologic ridicat”.

În plus, aceste zone au devenit „şi mai fragile prin betonarea şi abandonarea terenurilor agricole, care au condus la dispariţia a 28% din suprafeţele cultivabile în 25 de ani”, cu o reducere a terenurilor utilizabile la 12,8 milioane hectare, potrivit Coldiretti.