VIDEO Un pod în construcţie s-a prăbuşit în Olanda, doi muncitori au murit pe loc

O jurnalistă de la publicaţia locală De Stentor, prezentă la faţa locului, a declarat că muncitori încercau să înalţe arcadele podului atunci când s-a produs accidentul.

21 feb. 2024, 18:42
VIDEO Un pod în construcţie s-a prăbuşit în Olanda, doi muncitori au murit pe loc

O parte dintr-un pod în construcţie s-a prăbuşit miercuri în estul Olandei, făcând doi morţi şi doi răniţi, au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

„Un accident industrial s-a produs în timpul construcţiei unui pod. Din nefericire, două persoane au decedat şi alte două sunt rănite”, au declarat aceste surse pe reţeaua socială X.

Gest emoționant pentru un român fără adăpost și cățelușa lui, care au murit în Spania, într-un incendiu. „Te-am iubit și te iubesc pentru tot ce m-ai învățat”
O anchetă a fost declanşată pentru a determina cauzele accidentului, survenit deasupra unui canal la Lochem, potrivit autorităţilor.

O jurnalistă de la publicaţia locală De Stentor, prezentă la faţa locului, a declarat că muncitori încercau să înalţe arcadele podului atunci când s-a produs accidentul.

„Brusc, s-a auzit un zgomot enorm. O arcadă întreagă a început să se balanseze. Apoi totul a căzut. Am văzut doi muncitori căzând”, a declarat ea.

Potrivit inspecţiei muncii din Olanda, citată de agenţia de presă ANP, bucăţi din pod au căzut peste cel puţin două persoane. În imagini publicate de media olandeze, puteau fi văzute elicoptere survolând locul accidentului, unde soseau ambulanţe.

Vestea care îți va schimba planurile de vacanță! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să te bucuri de un sejur în Grecia

Numeroşi salariaţi au fost martori ai accidentului şi beneficiază de suport psihologic, au informat autorităţile. „Primele noastre gânduri se îndreaptă către apropiaţii victimelor”, au adăugat ele.

Multe persoane curioase să vadă cum avansează lucrările au asistat de asemenea la accident, pentru că fusese anunţat că asamblarea podului va începe miercuri, potrivit ANP.

Max Schurink, şeful de proiect din provincia Gueldre, unde se află şantierul, a declarat că a văzut accidentul cu ochii proprii şi că este „extrem de şocat”. „Sunt foarte îngrijorat pentru colegii care sunt acolo”, a declarat Schurink pentru De Stentor.

Potrivit lui, condiţiile de muncă de pe şantier erau în ordine. El a cerut „să nu se facă speculaţii” asupra cauzelor accidentului şi ca oamenii să se gândească în primul rând la victime şi la salariaţii afectaţi de accident. „Este şi aşa destul de tragic”, a încheiat Max Schurink.