TRAGEDIE INCREDIBILĂ în sport. A trecut LINIA DE SOSIRE şi apoi A MURIT

Un concurent în vârstă de 42 de ani a murit după ce şi-a pierdut cunoştinţa la linia de sosire a maratonului de la Londra, disputat duminică, au anunţat, luni, organizatorii, în timp ce poliţia a indicat că o concurentă din Sierra Leone a dispărut după ce a participat la această competiţie.

14 apr. 2014, 11:51
TRAGEDIE INCREDIBILĂ în sport. A trecut LINIA DE SOSIRE şi apoi A MURIT

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a primit îngrijiri medicale la finalul cursei şi a fost transportat la un spital din vecinătate, unde a decedat.

Precedentul deces la maratonul de la Londra a avut loc în 2012, când o concurentă din Anglia, Claire Squires, de 32 de ani, şi-a pierdut viaţa puţin înaintea liniei de sosire, din cauza unei probleme cardiace. Squires alerga pentru fundaţia caritabilă Samaritans, care ajută persoanele ce suferă de depresie profundă şi sunt în pragul sinuciderii.

Atleta din Sierra Leone, care a dispărut se numeşte Mami Konneh Lahun, are 24 de ani şi a încheiat pe locul 20 competiţia londoneză. Ea a venit în Marea Britanie pe 7 aprilie, pentru a concura la această întrecere, şi nu a mai putut fi găsită după încheierea probei. Conform poliţiei, ea nu are nici telefon mobil, nici relaţii în Regatul Unit.
Se estimează că la maratonul de duminică au luat parte 36.000 de concurenţi, de la atleţi profesionişti până la persoane care au alergat în scopuri caritabile.

Maratonul de la Londra a fost câştigat duminică de kenyanul Wilson Kipsang, recordman mondial pe această distanţă, care a stabilit un nou record al competiţiei, 2 h 04 min 29 sec.