Tragedie urmată de scandal, medici acuzaţi: „Nu au vrut să-l ia în ambulanţa pentru că avea nisip pe el”

Tragedie urmată de scandal pe plaja din Sulina. Un bărbat a murit înecat, iar martorii acuză echipajul medical că a intervenit prea târziu şi nu avea dotările necesare.

29 aug. 2016, 15:05
Tragedie urmată de scandal, medici acuzaţi: „Nu au vrut să-l ia în ambulanţa pentru că avea nisip pe el”

Un bărbat a murit înecat pe o plajă din Sulina. Turiştii care l-au scos din apă pe bărbat spun că a durat mai bine de o jumătate de oră până la sosirea unei ambulanţe. Mai mult, asistenta care a venit să-i acorde primul ajutor pacientului nu era echipată corespunzător. Ea e acuzată şi de faptul că n-ar fi vrut să meargă pe plajă la victimă pentru a nu se umple de nisip. Martorii mai povestesc că echipajul nici măcar nu a vrut să îl bage pe pacient în ambulanţă.

„Au întârziat destul de mult, între 20-25 de minute. Erau neechipaţi. Asistenta a venit cu mainile goale spunând că nu are trusa de prim ajutor şi l-a aşteptat pe coleg. Mergea foarte agale pe plajă pentru că avea sandale şi îi intra nisip în sandale. Initial nu au vrut sa-l ia in ambulanta pentru ca avea nisip pe el. Asta am văzut eu. Am fost martor acolo cu încă vreo 15 persoane. Spuneau ca nu au o asistenta sa-l intubeze şi au luat o doamnă de pe plajă care se pricepea. Domnul a decedat. Nu venit politia. Nu a venit niciun elicopter. Lucrurile stau destul de rău aici în Sulina. Au murit 4 persoane într-o săptămână”, a declarat Bianca Vasile, martor.

Un turist din Capitală a murit înecat în timp ce încerca să-şi salveze fiul de 8 ani din valuri. Bărbatul şi soţia lui au sărit în apă după cel mic, toţi 3 au fost luaţi însă de curenţi şi duşi în larg.

Tragedia a avut loc în staţiunea Saturn. Băiatul în vârstă de opt ani se afla în vacanţă cu părinţii săi la mare, când a fost luat de valuri. Atât mama, cât şi tatăl său au sărit în valuri după cel mic. Toţi trei au fost luaţi de cureţii puternici, însă, doar mama şi copilul au putut fi scoşi la timp din apă, potrivit replicaonline.ro. 

Pentru bărbatul în vârstă de 40 de ani medicii nu au mai putut face nimic.

Şi în Eforie Nord, un bărbat de 41 de ani şi fiul acestuia au fost în pericol să-şi piardă vieţile în apa mării. Aceştia au fost transportaţi de urgenţă la spital cu tulburîri respiratorii.

Citeşte şi Trupul tânărul de 17 ani dispărut în Saturn a fost găsit de scafandrii