Tragedii aviatice, 13 oameni au murit pe loc. Toţi erau militari

Şase persoane şi-au pierdut viaţa duminică după ce un avion militar s-a prăbuşit în estul Mexicului. De asemenea, șapte oameni au murit după ce o aeronavă militară s-a prăbușit în Nigeria.

22 feb. 2021, 08:50
Tragedii aviatice, 13 oameni au murit pe loc. Toţi erau militari

Aeronava nigeriană, de mici dimensiuni, aparţinea forţelor aeriene nigeriene şi s-a prăbuşit chiar în faţa aeroportului din Abuja din cauza unei defecţiuni la motor. Avionul raportase cu puţin timp înaintea prăbuşirii o pană la motor. Deşi autorităţile au declanşat imediat operaţiunea de salvare, toti cei şapte oameni aflati la bord au murit în urma impactului şi a incendiului care a urmat. În Mexic, prăbuşirea unui avion militar a luat viaţa a cel puţin şase oameni, după cum transmite Reuters.

Conform informaţiilor furnizate de ministerul mexican al apărării, aeronava Learjet 45 s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul El Lencero din municipalitatea Emiliano Zapata, în statul Veracruz. Nu este clar deocamdată care a fost cauza accidentului.

Citeşte şi Motorul unui avion a explodat la scurt timp de la decolare. Bucăţi din aeronavă au căzut în curţile oamenilor în Denver

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a adresat pe Twitter următorul mesaj familiilor victimelor: „Condoleanţele mele rudelor celor şase ofiţeri şi soldaţi care şi-au pierdut viaţa în accidentul de avion din Veracruz. Îi îmbrăţişez pe toţi cu dragoste”.

Citeşte şi Tragedie aviatică, un avion plin cu fotbalişti s-a prăbuşit în Brazilia. Toţi pasagerii au murit

Imagini de la locul prăbuşirii aeronavei din Mexic: