Tragediile se țin lanț pe litoral. Bilanțul oamenilor înecați în mare în ultima săptămână a ajuns la 8. Turiștii se ceartă cu salvamarii că nu sunt lăsați să se scalde în apa mării

Unul dintre bărbații dispăruți în mare la Eforie a fost adus de curenți la mal. Bărbatul a sărit în apă să salveze un tată și pe copilul lui, dar nu a mai reușit să ajungă la mal.

20 aug. 2023, 18:59
Tragediile se țin lanț pe litoral. Bilanțul oamenilor înecați în mare în ultima săptămână a ajuns la 8. Turiștii se ceartă cu salvamarii că nu sunt lăsați să se scalde în apa mării

A fost un weekend aglomerat pe litoralul românesc. Foarte mulți turiști au venit în weekend la malul mării. Plajele au fost tot timpul arhipline, iar salvamarii și forțele de ordine sunt în alertă. Aceștia atenționează turiștii să nu se aventureze prea departe în valurile învolburate ale mării.

În Eforie Nord a fost arborat steagul galben ceea ce înseamnă că valurile sunt destul de puternice, iar turiștii trebuie să fie foarte atenți în momentul în care vor să intre în apă.

Citește și: Accident grav pe Dunăre. Cinci oameni au fost răniți după ce barca în care se aflau s-a lovit de o barjă

Bilanțul din ultima săptămână de pe litoral este absolut cutremurător. Opt persoane și-au pierdut viața pentru că nu au ascultat de indicațiile salvamarilor. Unul dintre bărbații dispăruți în mare, la Eforie Nord, a fost adus de curenți la mal.

Bărbătul a murit încercând să salveze o fată și pe tatăl acesteia. Cei doi intraseră în apa mării, se aventuraseră în larg, dar fuseseră trași de curent. Un bărbat nu a stat pe gânduri și a intrat după ei să-i salveze. Fata și tatăl ei au fost scoși teferi din apă, însă bărbatul care a intrat după ei a fost tras la fund și s-a înecat. După două zile de căutări, curentii au adus trupul neinsufletit al barbatului la mal.

De asemenea, un bărbat a dispărut în Vama Veche după ce a intrat în mare și nu a mai ieșit. Și el este căutat de autorități de câteva zile bune.