Tragediile se țin lanț pe litoral. Un turist de 54 de ani s-a înecat în Neptun

Tragediile continuă pe litoral. Sâmbătă, un bărbat de 54 de ani a murit înecat în stațiunea Neptun după ce a ignorat steagul galben și a intrat în mare.

27 aug. 2022, 16:28
Tragediile se țin lanț pe litoral. Un turist de 54 de ani s-a înecat în Neptun

ISU Constanța a anunțat că trei turiști au fost scoși în stare critică din mare, în stațiunea Neptun. Din păcate, pentru unul dintre ei, echipajele SMURD venite la fața locului nu au mai putut face nimic.

Citește și FOTO El este tânărul care a murit înecat la Costineşti. Aurel avea 21 de ani şi era din Vaslui

La intervenția contracronometru a fost chemat și un elicopter SMURD.

Potrivit ISU Constanța, un turist de 54 de ani din București și-a pierdut viața după ce s-a înecat în mare. Echipajele i-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes, iar medicul de pe elicopterul SMURD a declarat decesul victimei în jurul orei 12.30.

Alte două persoane, un bărbat și o femeie, au ignorat steagul galben și s-au aventurat în mare. Și aceștia au fost scoși din valurile agitate de salvamari.

„Noi avem steagul galben, dar din păcate nimeni nu respectă indicația salvamarilor și nici semnificația steagului galben. Steagul galben înseamnă ca au voie în apă doar înotătorii foarte experimentați. Cel mai simplu ar fi să meargă la piscină. Peste tot, în zona noastra, se găsesc piscine. Să meargă la piscină, unde viața lor nu e pusă în pericol”, a declarat Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului la Digi24.

Citește și Încă o tragedie în România! Doi copii au căzut în râul Bistrița. Unul dintre ei a murit înecat