Traian Băsescu a decorat o educatoare în urma unui memoriu primit de Ecaterina Andronescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de decorare a unei educatoare din Bucureşti, care i-a trimis un memoriu senatorului Ecaterina Andronescu, în care se întreba dacă, după o viaţă dedicată educaţiei, nu ar fi normal să îi fie recunoscute meritele.

RomaniaTV.net
15 nov. 2013, 17:40
Traian Băsescu a decorat o educatoare în urma unui memoriu primit de Ecaterina Andronescu

Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de decorare a educatoarei Elena Gh. Constantin, decorarea fiind făcută la propunerea ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

„În semn de înaltă apreciere pentru îndelungata sa carieră dedicată educării tinerelor generaţii, pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba Şcolii româneşti, impunându-se ca un model de excelenţă pedagogică, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Medalia «Meritul pentru Învăţământ» Clasa a III-a doamnei Elena Gh. Constantin, educatoare (Bucureşti)”, se arată în comunicatul emis de Administraţia prezidenţială.

Propunerea Ministerului Educaţiei a fost făcută la sugestia senatorului Ecaterina Andronescu, care a înaintat instituţiei un memoriu semnat de Elena Constantinescu, primit la cabinetul de parlamentar.

Contactată de Mediafax, Ecaterina Andronescu a declarat că a fost impresionată de memoriul educatoarei, care se întreba dacă, după o viaţă dedicată educaţiei, nu ar fi normal să îi fie recunoscute meritele. Dar, pentru că nu avea competenţă să propună decorarea sa, Andronescu a transmis memoriul Ministerului Educaţiei pentru a fi analizat.

„Din ce îmi amintesc, toată viaţa a slujit cu mare devoţiune educaţia. Era ataşată de sistem şi întreba dacă i s-ar cuveni o disticţie. Eu mă bucur că Ministerul Educaţiei a făcut această propunere şi că a fost decorată”, a mai spus senatorul.