Traian Băsescu, A TREIA SUSPENDARE. „Se pot răzbuna suspendându-l din nou pe preşedinte”

Traian Băsescu ar putea fi suspendat pentru a treia oară. Este scenariul lansat de vicepreşedintele PMP, Cristian Preda, care scrie, pe blogul personal, că "gruparea parlamentară controlată de Ponta se poate răzbuna suspendându-l din nou pe Traian Băsescu".

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 07:58
Traian Băsescu, A TREIA SUSPENDARE. „Se pot răzbuna suspendându-l din nou pe preşedinte”

Cristian Preda comentează anunţul premierului Victor Ponta potrivit căruia coaliția guvernamentală va discuta despre o „acțiune parlamentară” îndreptată împotriva șefului statului.

Ponta: Luni vom discuta despre posibilitatea unei acţiuni parlamentare în cazul preşedintelui Băsescu

Mai sunt fix 180 de zile până la încheierea celui de-al doilea mandat al președintelui Băsescu și Victor Ponta nu mai are răbdare. (…) Singura acțiune pe care o permite Constituția e suspendarea. Ar fi a treia. În Parlamentul României, există o consistentă majoritate care detestă statul de drept. Au dovedit-o voturile care au împiedicat ridicarea imunității deputaților din toate partidele. T. Băsescu a fost adversarul ireductibil al acestei majorități.
Dacă vrea, gruparea parlamentară controlată de Ponta se poate răzbuna suspendându-l din nou pe Traian Băsescu„, scrie Preda.

Liderul PMP arată că, în cazul în care a treia suspendare ar reuși, alegerile prezidențiale s-ar devansa.

„Nu s-ar mai ține pe 2 noiembrie, ci cu vreo două luni mai devreme”, notează Preda.

„Având în față o opoziție dezbinată și în mare măsură adversară și ea a președintelui, nu e clar de ce și-ar dori PSD și aliații săi o „acțiune parlamentară”?”, încheie liderul PMP.

SCANDALUL BERCEA-BĂSESCU. Laszlo Borbely, vice UDMR: NU cred că ar fi benefică o DEMISIE a şefului statului