TRAIAN BĂSESCU, anchetat în Parlament. Propunerea lui Ioan Ghişe depusă la Senat

Senatorul independent, Ioan Ghișe, propunere înființarea unei comisii de anchetă privind cei 10 ani de mandat al lui Traian Băsescu. Ghişe a redactat, în acest sens, un proiect de "Hotărâre a Senatului de anchetare a abuzurilor regimul prezidenţial în ultimii 10 ani". 

12 feb. 2015, 10:27
TRAIAN BĂSESCU, anchetat în Parlament. Propunerea lui Ioan Ghişe depusă la Senat

Ioan Ghișe susţine că, pornind de la afirmațiile și acuzațiile Elenei Udrea, trebuie verificat în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă, dacă acestea sunt adevărate sau nu.

„Voi propune infiintarea unei comisii de ancheta pentru anchetarea regimului mafiot al lui Basescu, care la scara institutionala mare a promovat crima organizata. Este treaba Parlamentului sa vada ce este gresit in legislatie de a fost posibil sa se intample asa ceva si in al doilea lucru este vorba de interacțiunile și relațiile dintre autorități și funcțiile publice care trebuie remodelate prin lege pentru a nu se mai intample ce s-a intamplat„, a spus Ioan Ghișe, citat de psnews.ro.

Senatorul a precizat că a depus deja documentul la Senat, iar acesta va intra pe ordinea de zi în momentul o treime din numărul de senatori vor semna solicitarea lui Ioan Ghișe.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU şi-a luat în primire biroul de la PMP: „E mic, e curat, îmi place” VIDEO

„La nivel tehnic, regulamentul spune că poate intra pe ordinea de zi dacă va fi susținut, prin semnatură, de o treime din senatori și atunci intra pe ordinea de zi. Ca să fie adoptat trebuie să existe majoritatea absolută a celor prezenți”, a explicat senatorul.

De asemenea, acesta a spus că a avut o discuție, de principiu, cu liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu: „M-a încurajat să depun documentul. Nu mi-a zis că îl susține sau nu pentru că nu a văzut documentul.”

Ioan Ghişe propune ca raportul Comisiei, pe care o vrea înfiinţată, să depună reportul la Biroul Permanent al Senatului la 15 decembrie 2015.