Traian Băsescu anunţă intrarea în parlament: „PMP şi-a luat „aurul” înapoi din ultimele 5 secţii numărate din Republica Moldova!”

Cel mai mare suspans în privinţa rezultatelor alegerilor parlamentare a fost în jurul scorului obţinut de PMP, partidul fondat de fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta fiind la limita pragului electoral care i-ar permite intrarea în parlament.

RomaniaTV.net
07 dec. 2020, 11:29
Traian Băsescu anunţă intrarea în parlament: „PMP şi-a luat „aurul” înapoi din ultimele 5 secţii numărate din Republica Moldova!”

Traian Băsescu a publicat luni, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care lasă să se înţeleagă că PMP ar fi reuşit să depăşească pragul de 5% pentru intrarea în parlament, la limită, după numărarea voturilor din ultimele secţii din Republica Moldova.

„PMP și-a luat ”aurul” înapoi din ultimele 5 secții de votare numărate din Republica Moldova!!!!”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte a făcut şi o referire la surpriza alegerilor parlamentare, AUR, care a înregistrat un scor de aproape 10%, luând prin surprindere lumea politică.

Traian Băsescu, omul cheie pentru guvernare

Traian Băsescu şi PMP sunt, în acest moment, cheia unei eventuale guvernări „de dreapta”, printr-o alianţă PNL-USR-PLUS-UDMR-PMP. La nivel naţional, după numărarea a peste 99% din voturi, PNL are 26,1%, USR 15,89%, iar UDMR 5,97%, astfel încât doar aceste trei formaţiuni nu s-ar fi putut baza pe o majoritate stabilă în parlament.

Dacă informaţia lansată de Traian Băsescu se confirmă şi PMP intră în parlament cu 5% din voturi, acestea ar putea fi cele care înclină balanţa spre „dreapta”, dacă fostul preşedinte se va înţelege cu Ludovic Orban, pe care l-a atacat în numeroase ocazii.

Citeşte şi: Propunerea lui CTP după alegeri: „Să existe răspundere penală a partidelor pentru înşelăciune”