Traian Băsescu ar putea fi dat afară din vila de protocol. Răspunsul RA-APPS: „Vom demara procedurile de evacuare”

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea fi evacuat din vila de protocol din strada Gogol, după ce reprezentanţii RA-APPS au cerut ajutorul unui executor judecătoresc.

25 mai 2022, 18:58
Traian Băsescu ar putea fi dat afară din vila de protocol. Răspunsul RA-APPS: „Vom demara procedurile de evacuare”

RA-APPS a transmis că Traian Băsescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului- reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială. În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, au anunţat reprezentanţii RA-APPS, conform Mediafax.

În consecinţă, fostul preşedinte ar putea fi evacuat.

„Întrucât imobilul menţionat nu a fost eliberat şi predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Preşedinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc. Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au precizat reprezentanţii RA-APPS.

Citeşte şi: Lovitură pentru USR: Cristi Dănileț, exclus pentru a doua oară din Magistratură, pentru propagandă politică

În apărarea sa, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a cumpărat.

Traian Băsescu a mai spus că a primit marţi notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacueze imobilul, şi că un executor judecătoresc se va ocupa de procedură, însă nu i s-a dat un termen.

„Am primit ieri notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul şi că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”, a spus fostul preşedinte, precizând că nu i s-a dat şi un termen pentru a elibera imobilul.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că se va muta când va fi locuibil apartamentul pe care l-a cumpărat.

Fostul preşedinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuinţa de protocol, după ce instanţa supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii. Ulterior, Traian Băsescu a anunţat că îşi cumpără un apartament în Bucureşti pentru a elibera vila RA-APPS.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Motivul pentru care Traian Băsescu nu s-a mutat încă din casa RAAPPS. „Mă deranjează abordarea unor lichele care toată ziua au lins inclusiv la mine. Nişte pigmei!”