Traian Băsescu, aşteptat în PMP. Elena Udrea: Sperăm să vină măcar ca MENTOR

Elena Udrea a declarat, luni, că îl aşteaptă pe Traian Băsescu să se alăture PMP după încheierea mandatului de la Cotroceni, precizând că acesta este aşteptat să vină "măcar ca mentor". Pe de altă parte, Udrea le-a transmis PNL şi PDL să se gândească serios să îl susţină pe Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale.

04 aug. 2014, 12:41
Traian Băsescu, aşteptat în PMP. Elena Udrea: Sperăm să vină măcar ca MENTOR
Liderul PMP Elena Udrea a declarat, la Adevarul Live, că îl aşteaptă pe Traian Băsescu în partid.

Sperăm să vină măcar ca mentor. Sperăm să vină. PMP ţinteşte electoratul care doreşte continuarea reformelor începute de Traian Băsescu. Avem cel mai tânăr şi mai instruit electorat. Plecând de la moştenirea lăsată de Băsescu, noi o revendicăm. Deocamdată suntem singurii. Această fundaţie solidă pe care vrem să o preluăm trebui ca cineva să construiască pe ea„, a spus Udrea.

În ceea ce priveşte prezidenţialele, Udrea a arătat că electoratul lui Traian Băsescu va avea un rol decisiv .
 
Cred că va face diferenţa în turul I. A te detaşa de preşedinte după ce ai fost alături de el zece ani este o lipsă de logică politică. De ce să te aşezi în corul celor care au ca strategie conflictul cu Traian Băsescu şi să sfidezi un electorat al preşedintelui? Nu înţeleg de ce această construcţie nouă îşi propune să se confrunte cu preşedintele. Calculul politic arată că cineva trebuie să ia electoratul băsist. Dacă în turul I vom avea candidatul stângii, Ponta, pe partea de opoziţie avem Tăriceanu, candidatul de la noua construcţie, Diaconescu, candidatul de la PNŢCD… Cel care va lua voturile electoratului preşedintelui va putea intra în turul II. Este greşit să te poziţionezi împotriva lui Traian Băsescu. PMP este pentru acest electorat. Eu cred că cei care şi-au făcut calculul din sondaje s-ar putea să stea acasă. Dacă electoratul preşedintelui vede un partid cu mesajul anti-Băsescu, nu cred că vor veni să voteze candidatul alianţei doar pentru că votează împotriva lui Ponta. Pe noi ne avantajează pentru că suntem singurii care suntem interesaţi să câştigăm încrederea acestui electorat„, a spus Udrea.
 
 
Despre candidatul PMP, Cristian Diaconescu, Udrea a susţinut că este „cel mai bine pregătit dintre candidaţi”:

„Dacă luăm competiţia ca una de popularitate, e nevoie de mai multă vizibilitate, indiferent cât de bine esti pregătit. Domnul Diaconescu a fost anunţat acum o lună ca şi candidat. Va fi important să se dea şi acest mesaj, că are importanţă şi cât de pregătit este un candidat. Poţi să alegi un candidat care să fie cel mai haios sau mai taciturn, dar să nu fie pregătit pentru Cotroceni. Îmi dau seama că nu ar fi rău pentru celelalte partide, PNL şi PDL, să se gândească serios să-l susţină pe Cristi Diaconescu. Cel mai bine ar fi să susţină candidatul PMP, pentru că ar fi inclusiv cu un electorat al lui Traian Băsescu. Dacă domnia sa va sta la fel de modest în sondaje„.

Liderul PMP a explicat că Diaconescu are „potenţial să crească foarte mult” şi „dacă susţinerea ar veni şi din partea celorlate partide de dreapta are mari şanse să intre în turul II”: „Mă aştept ca electoratul PDL, PNL, să vină alături de contracandidatului PSD.”

Cristian Diaconescu: Probabil nu voi merge la vot dacă nu intru în turul II al prezidenţialelor

Udrea a avansat şi ideea ca prezidenţiabilul PNL Klaus Iohannis să nu intre în cursă.

„E posibil să nu fie Iohannis. Sunt tot felul de argumente pentru a nu fi desemnat candidat. Dincolo de aspectul candidatului ACL, avem un alt candidat care joacă partitura lui Ponta, domnul Tăriceanu. Soluţia Tăriceanu va funcţiona pentru că sunt mulţi nostalgici USL. Ponta a reuşit să convingă electoratul uselist că de vină pentru ruptură este Antonescu. Domnul Tăriceanu este acel cal troian aruncat în electoratul dreptei cu care Ponta speră să obţină un procent din electoratul de centru-dreapta. Categoric că Tăriceanu va lua nişte voturi. Şi va lua din voturile liberalilor”, a conchis Udrea.