Traian Băsescu, atac la Tăriceanu: Să fie adus URGENT în faţa justiţiei!

Traian Băsescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care declară că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a comis "un grav abuz în serviciu, încălcând Constituţia României" în cazul Şova.

25 mart. 2015, 21:05
Traian Băsescu, atac la Tăriceanu: Să fie adus URGENT în faţa justiţiei!

„Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu a făcut astăzi, în cazul Şova, un grav abuz în serviciu, încălcînd Constituţia României şi decizii anterioare ale Curţii Constituţionale. Această slugă a lui Victor Viorel Ponta trebuie să ajungă urgent în faţa justiţiei”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Care sunt senatorii care au votat ÎMPOTRIVA cererii de arestare a lui Dan Şova

Totodată, fostul preşedinte a precizat la B1 tv că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu va emite o hotărâre în cazul Şova care să fie publicată în Monitorul Oficial.

„Nu vor avea curaj să emită hotărârea în legătură cu Dan Șova. Nu s-a votat, deci nu avem hotărâre. Ăsta e trucul! Tăriceanu a considerat că nu s-a votat, deci nu există un motiv să emită o hotărâre. Domnii liberali nu vor avea ce să atace, că nu va fi hotărârea”, a spus Băsescu la B1 TV.

Fostul şef de stat a făcut referire la faptul că liberalii au amenințat că vor face contestație la CCR.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că liberalii analizează posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională votul pe care senatorii l-au dat miercuri în plen privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Citeşte şi: SCANDAL pe votul pentru arestarea lui Dan Şova. PNL va contesta la CCR decizia Senatului

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, DARIUS VÂLCOV şi DAN ŞOVA. Votul a fost diferit în cazul celor doi colegi de partid. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare.