Traian Băsescu atacă proiectul privind carantina votat de Camera Deputaţilor. „E o prostie monumentală. Nu o promulgă Iohannis”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, joi, la România TV, proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor pe motiv că face referire la confiscări de proprietăţi. Europarlamentarul susţine că responsabilitatea pentru votarea unei astfel de legi o poartă atât Putere, cât şi Opoziţia.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 18:39
Traian Băsescu atacă proiectul privind carantina votat de Camera Deputaţilor. „E o prostie monumentală. Nu o promulgă Iohannis”

În interviul acordat jurnalistului Victor Ciutacu, Traian Băsescu a vorbit despre un „atac la proprietate” prin prevederile proiectului legislativ referitor la carantinare şi izolare care a fost votat de Camera Deputaţilor.

„Şi o casă şi o vilă are virusul acolo, dacă proprietarul sau chiriaşul s-a îmbolnăvit. Ce faci? O confişti?

Cea mai mare prostie este cea cu OMS. Când Organizaţia Mondială a Sănătăţii declară o pandemie, să o declari şi tu, ai, n-ai treabă… Rar vezi asemenea tâmpenii scrise într-o lege”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Băsescu: „Preşedintele are obligaţia să redecreteze starea de urgenţă. Transmisia bolii a ajuns să fie una necontrolată”

Fostul preşedinte a declarat că este suprins de faptul că „atâtea prostii scrise într-o lege trec printr-un Parlament care are o Opoziţie mai mare decât Puterea”.

„Să ştiţi că responsabilitatea PSD-ului în trecerea acestor legi este cel puţin egală cu a PNL-ului care propune legile. PNL-ul propune şi PSD-ul aprobă sau nu”, a afirmat europarlamentarul PMP.

Băsescu a dezvăluit că „singurul partid care nu a votat legea a fost partidul lui Ponta. „ALDE şi PMP au votat”.

De asemenea, Traian Băsescu a menţionat că nu înţelege de ce se recurge la confiscări de proprietăţi într-o lege ce vizează izolarea şi carantinarea.

„Este clar că atunci când vrei să defineşti carantina şi ajungi până la actele de proprietate. E o prostie monumentală. Sunt convins că nu o promulgă Iohannis„, a menţionat Băsescu.

Fostul preşedinte este convins că „această lege nu o să intre niciodată în vigoare”.

„Vreau să cred că preşedintele o trimite înapoi. Avocatul Poporului o atacă la CCR. Nu cred că o asemenea lege poate intra în vigoare în România”, a argumentat fostul preşedinte.

Au vrut să valorifice momentul pentru a crea un sistem ce nu are ce căuta în sistemul juridic românesc. E ridicol. Nu există explicaţie în opinia mea. Este doar o minte în serpentine care a extins subiectul carantinei în zone mult prea îndepărtate de subiect”, a menţionat fostul preşedinte al României.

Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea. Update: Întâlnire Ciolacu-Arafat