Traian Băsescu, avertisment dur în plină pandemie de coronavirus: „Dacă nu trecem la testări masive, ne pregătim de o catastrofă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că există un "risc enorm" prin relaxarea restricţiilor după 15 mai pentru că, în lipsa testării, nu sunt cunoscute zonele în care se află oameni asimptomatici şi oameni infectaţi cu noul coronavirus. Europarlamentarul a avertizat că "ne pregătim de o catastrofă" pentru că am putea avea "un val doi mai puternic" decât primul val de infecţii.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 17:58
Traian Băsescu, avertisment dur în plină pandemie de coronavirus: „Dacă nu trecem la testări masive, ne pregătim de o catastrofă”

„Riscul enorm e să se relaxeze măsurile în zonele în care sunt asimtpomatici şi oameni bolnavi. Nu s-au făcut teste suficiente. Dacă nu trecem la testări masive, ne pregătim de o catastrofă”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedintele a tras un semnal de alarmă deoarece prin ridicarea restricţiilor după 15 mai „aceşti asimptomatici vor merge la birou, vor merge la rude, vor merge la conferinţe, vor me4rge la şcoală ca dascăli şi extiderea bolii va fi iminentă”.

„Vom avea un val doi mai puternic decât primul val. O periaodă cu testări masive între 10-15.000 de teste ne este necesară înainte ca decidentul politic să ia o decizie”, a precizat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP dă de înţeles că autorităţile nu vor să facă suficiente teste pentru depistarea coronavirus pentru ca în statistici să apară mai puţine cazuri de decese din cauza COVID-19.

„Decizia era să apară cât mai puţine decese, deci să facem cât mai puţine testări”, susţine Traian Băsescu

Băsescu, despre demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel

Întrebat despre demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, Traian Băsescu a afirmat că „lui Cercel nu i-a luat nimeni galoanele, rămâne la Institutul Balş”

„Cercel era o garanţie de profesionalism la conducerea acelei comisii (anti-covid din Ministerul Sănătăţii). El fiind pe teoria că trebuie făcute cât mai mutle testări a intrat în coliziune cu cei care conduc şi iau decizii. Faptul că s-a implicat direct preşedintele României şi premierul cu atacuri publice la un profesor de prestigiul lui Cercel nu a fost de bun augur chiar şi pentru cei care au făcut atacurile.

Trebuia înlăturat pentru că cerea o poltică care era contrară decizilor celor conduc ţara”, a afirmat Traian Băsescu.

Încă 18 persoane au murit în România de coronavirus. Bilanţul morţilor a ajuns la 619