Traian Băsescu, avertisment în plină epidemie de coronavirus în România: „Nu umblaţi în grupuri mai mari de două persoane pe stradă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la România TV că România se va confrunta cu o "epidemie consistentă" de coronavirus şi a acuzat guvernanţii că nu au luat măsuri în "prima parte a revenirii românilor în ţară". Din acest motiv, europarlamentarul recomandă oamenilor să nu circule în grupuri mai mari de două persoane pe stradă pentru a preveni riscul de contaminare cu COVID-19.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 19:31
Traian Băsescu, avertisment în plină epidemie de coronavirus în România: „Nu umblaţi în grupuri mai mari de două persoane pe stradă”

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” prezentată de jurnalistul Victor Ciutacu, Traian Băsescu a declarat că noul coronavirus „a oprit lumea”, iar România nu va fi ocolită de epidemia provocată de virusul COVID-19.

„Vom avea o epidemie consistentă în România. Nu au fost luate măsuri consistente în prima parte a revenirii româmilor în ţară. (… ) Să nu umblaţi în grupuri mai mari de două persoane pe stradă”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte l-a criticat pe premierul Ludovic Orban pentru că măsurile anunţate de Guvern „n-au nicio legătură cu modul de ieşire din criza economică”.

„Când au venit primele mii de români exact din nordul Italiei, statul românu a făcut niciun fel de controale. Nu era pregătit nici de carantină, nici de testarea oamenilor în aeroporturi. Vom plăti aceste neglijenţe şi întârzieri în reacţie”, a afirmat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP a explicat la nivelul Uniunii Europene se iau măsuri pentru a diminua efectele crizei generate de pandemia de coronavirus. 

„UE a dat derogări sau se pregăteşte să le dea. Sunt derogări de la directive şi regulemente, facilităţi extraordinare pentru firme. S-au creat condiţii în toată Europa pentru că se urmăreşte o revenire a economie în toată Europa”, a explicat Băsescu.

Fostul preşedinte a menţionat că 37 de miliarde de euro vor fi puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, iar BRDE va aloca un miliard de euro pentru 100.000 de IMM-uri.

„UE, care e atât de reticentă a modificat regulamennul, şi spune că Guvernele au dreptul să dea garanţii firmelor indiferent dacă sunt de stat sau privat, ca să ia credite”, a menţionat Traian Băsescu.

BILANŢ CORONAVIRUS: 260 de cazuri confirmate în România. 14 de cazuri noi faţă de ultima raportare