Traian Băsescu cere Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) să ne ajute mai mult la folosirea banilor UE

Preşedintele Traian Băsescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni, delegaţia Băncii Europene pentru Investiţii, condusă de Werner Hoyer, preşedintele instituţiei, informează Mediafax. În cadrul discuţiilor, şeful statului a cerut intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni şi accesul IMM la finanţare.

05 dec. 2013, 15:17
Traian Băsescu cere Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) să ne ajute mai mult la folosirea banilor UE

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a mulţumit pentru foarte buna colaborare pe care Banca Europeană pentru Investiţii o are cu autorităţile din România, dar şi cu mediul de afaceri şi a cerut intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni pentru a garanta accesul IMM-urilor la finanţare.

În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu a cerut ajutorul BEI pentru identificarea de soluţii de finanţare necesare implementării ultimei etape a conectării liniilor electrice ale Republicii Moldova la România.

Conform sursei citate, preşedintele BEI, Werner Hoyer, a reconfirmat intenţia de a demara şi finaliza un număr cât mai mare de proiecte în ţara noastră şi a exprimat mulţumiri pentru buna colaborare pe care instituţia pe care o conduce o are cu România.

VEZI SI:

De ce România nu este la un pas de dezastru în cazul fondurilor europene