Traian Băsescu cere trecerea la şcoala online. „Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichidat”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că trebuie să trecem la învăţământul la distanţă cel puţin în acest an din cauza epidemiei de coronavirus deoarece virusul nu va fi lichitat pentru ca toţi copiii să fie în siguranţă. Europarlamentarul a explicat că sunt situaţii în care şcoala online nu este o soluţie pentru că "nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă".

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 19:46
Traian Băsescu cere trecerea la şcoala online. „Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichidat”

Traian Băsescu a precizat că trebuie să găsite soluţii pentru ca elevii să facă şcoală la distanţă din cauza epidemiei de COVID-19.

„Sunt câteva puncte care nu pot fi evitate. Clasele I-IV nu pot face învăţământ la distanţă. Nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă. Clase mici de 10 copii, desfăşurarea învăţământului primar să aibă prioritate”, a explicat fostul preşedinte la Digi24.

De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că este de acord cu ideea introducerii învăţământului la distanţă, iar elevii să fie nevoiţi să vină doar o dată sau de două ori la şcoală. Europarlamentarul susţine că Guvernul va trebui să asigure tututor elevilor calculatoare sau tablete. 

„Trebuie să trecem la învăţământul la distanţă cel puţin anul acesta. Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichitat pentru ca toţi copiii să fie în siguranţă”, a menţionat fostul preşedinte.

Mai mult, Băsescu este de părere că Ministerul Educaţiei trebuie să facă o restructurare a curiculei.

„Copiii nu vor mai fi obligaţi să înveţe păpădia şi salata. Ministerul va trebui să facă o restructurare. Nu oţi să ţii copilul mai mult de 3-4 ore pe zi în faţa calcualtorului.

Păpădia şi salata, deschide copilul calculatorul şi citeşte pe google de ce suflă în păpădie. Văd o soluţie de reformare a învăţământului prin introducerea învăţământului online. Cheia este voinţa de a accepta reforma curiculară”, a conchis Traian Băsescu.

Nelu Tătaru: „Avem scenarii pentru începutul anului şcolar, ne dorim să fie unul cât mai aproape de normal”