Traian Băsescu crede că românii se vor vaccina în număr mare: „Eu cred că vom avea surprize la pesimismul care domneşte. Guvernul a flexibilizat maxim vaccinarea”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, consideră că vor fi surprize la vaccinare după ce s-a flexibilizat procedura și oamenii pot merge să se imunizeze fără programare.

06 mai 2021, 23:06
Traian Băsescu crede că românii se vor vaccina în număr mare: „Eu cred că vom avea surprize la pesimismul care domneşte. Guvernul a flexibilizat maxim vaccinarea”

Referitor la o posibilă discriminare între vaccinați și nevaccinați, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că guvernul nu poate adopta astfel de măsuri, dar poate apela la testare pentru a permite accesul persoanelor neimunizate în anumite locuri sau la unele servicii.

„Este o prostie. Până la urmă vaccinarea este opțională. Fac dacă o vreau. Sunt cetățean cu același drepturi și dacă mă vaccinez și dacă nu. Ca să mă discriminezi însemană să nu-mi dai voie să intru în sala de la cimematograf că nu m-am vaccinat. Dar guvernul poate spune că trebuie să facă un test, asta nu e discriminare.

Unde consider că ar putea fi discriminare: un om care a optat pentru vaccinare poate să plece oriunde, cu orice linie aeriană, în orice hotel. Unul care nu s-a vaccinat nu poate decât dacă are un test PCR. Luăm o familie cu patru persoane, doi copii, soț, soție. Un test PCR costă peste 100 de euro. Această familie ar trebui să plătească peste 400 de euro pe teste. Este mai mult decât costul călătoriei. Aici ar trebui să intervină statul și să suporte costul testelor. Cred că UE va veni cu ceva legat de acest lucru. Dar ca să nu-l disctiminezi și vrei să știi dacă nu e infectat, îi plătești testul.

La fel cum au negociat costurile vaccinurilor, comisia trebuie să intervină și să stabilească dacă să le suporte din bugetul ue sau al fiecărui stat.”, a spus Băsescu la Realitatea Plus.

Traian Băsescu laudă guvernul pentru organizarea campaniei de vaccinare

Traian Băsescu consideră că guvernul va avea succes cu campania de vaccinare şi va atinge primul prag propus, acela de 5 milioane de români imunizaţi până la 1 iunie.

„Eu sunt de acord că guvernul se apropie de o reușită, de cifra de 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie. Însă aș atrage atenția că este o discrepanță foarte mare între vaccinarea în mediul urban și mediul rural. Aici ar trebui să se lucreze mai mult și eu cred că vom avea o surpriză. Vor fi mult mai puțini români care să refuze vaccinarea decât se spune la televizor.

Spre lauda lui, Guvernul a făcut o flexibilizare maximă a vaccinării. Te duci la centru cu buletinul și te vaccinezi. Eu cred că vom avea surprize la pesimismul care domnește. Una din marile probleme era programarea. Acum lucrurile merg bine.”, crede europarlamentarul.

Citeşte şi: Sociolog: AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri. Care este miza participării la alegerile din Republica Moldova

 


loading...
Partenerii noștri