Traian Băsescu: "Desfiinţarea secţiei speciale ar fi o eroare. Hai să rezolvăm problema conducerii"

Publicat: Vineri, 29 Noiembrie 2019 22:20 // Actualizat: Vineri, 29 Noiembrie 2019 22:20 // Sursa: romaniatv.net

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la B1 TV, că desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ar fi o greșeală.

Traian Băsescu apără controversata secţie specială de investigare a magistraţilor. "Secția specială, după părerea mea, ar fi o mare greșeală să o desființeze, pentru că ea tot va trebui să fie undeva. De ce să o înfunzi cum a fost înfundată în DNA până de curând, permițând procurilor DNA șantaje asupra judecătorilor și să nu o lași transparentă? A, că avem o problemă cu cine conduce Secția Specială, hai să rezolvăm problema asta", a declarat Băsescu.

"S-ar putea să ne ajute o decizie a Curții Europene de Justiție, atât timp cât s-au găsit la DNA 3.200 de dosare deschise magistraților. Ceva e în neregulă din acest punct de vedere și atunci Secția specială își justifică existența", a adăugat Traian Băsescu.

Supriză uriaşă. Magistraţii au votat pentru menţinerea secţiei speciale UPDATE

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Ministerului Justiţiei că majoritatea judecătorilor ICCJ, consultaţi la solicitarea MJ, sunt pentru amendarea prevederilor legale care reglementează funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, judecătorii ICCJ s-au exprimat pentru menţinerea dispoziţiilor privind pensionarea anticipată.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a cerut ultimativ instanţelor că, până în data de 30.11.2019, să îşi exprime prin adunări generale «opinia» cu privire la aspecte importante privind funcţionarea justiţiei: numărul membrilor din completele de apel, posibilitatea pensionarii anticipate a magistraţilor, durata cursurilor Institutului Naţional al Magistraturii (INM), funcţionarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Florea sectie speciala SIIJ Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H